Autor |
Wiadomość |
|
|
|
|
matinaszek
SOGI: 224
świerzak
Wiek: 35 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 168
|
Wysłany: Nie Gru 26, 2010 11:27 am udka zamiast piersi z kurczaka
|
|
|
Czy można zastąpić pierś z kurczaka udkami ?Ponieważ mam dostęp tanich udek i tak sie zastanawiam czy dałoby radę zrobić taką zamianę.Czy lepiej je piec czy gotować w celu pozbycia się jak największej ilości tłuszczu? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
metro
SOGI: 5703
profesjonalista
Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Sty 2010 Posty: 786
|
Wysłany: Nie Gru 26, 2010 12:14 pm
|
|
|
Pewnie, że możesz, zwłaszcza jak robisz masę Możesz upiec i pamiętaj żeby obedrzeć udka ze skóry. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tomczer17 [Usunięty]
SOGI: 52
|
Wysłany: Nie Gru 26, 2010 1:46 pm
|
|
|
mozna choc ja bym jednak na samych udkach nie lecial. ale naprzemian z cycem jak najbardziej. chciaz to tez zalezy od osoby kto jak toleruje i jaka przemiana materi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
matinaszek
SOGI: 224
świerzak
Wiek: 35 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 168
|
Wysłany: Nie Gru 26, 2010 2:25 pm
|
|
|
to lepiej gotować czy piec udka ,żeby pozbyć się jak najwięcej fatu? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vhailor
SOGI: 1851
MASTER don Corleone
Pomógł: 5 razy Wiek: 33 Dołączył: 22 Sie 2008 Posty: 1667
|
Wysłany: Nie Gru 26, 2010 8:44 pm
|
|
|
ja bym sobie dał spokój z udkami chyba że masz je naprawdę tanio mi by się nie chciało potem tego skubać/obgryzać na dłuższą mete |
_________________ Nie ma op*erdalania się !
dziennik:
http://forumsportowe.us/v...p?p=68862#68862 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
matinaszek
SOGI: 224
świerzak
Wiek: 35 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 168
|
Wysłany: Nie Gru 26, 2010 9:19 pm
|
|
|
Mam je po 3zł za kilogram,co wydaje się niedrogo według mnie.A że szukaniem czy zagryzaniem nie ma problemu ważne że mięso.Chce udka przeplatac z piersią.Tylko gotować te udka czy piec ? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
metro
SOGI: 5703
profesjonalista
Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Sty 2010 Posty: 786
|
Wysłany: Pon Gru 27, 2010 8:01 pm
|
|
|
Lepiej piecz w piekarniku. Mięso układaj na ruszcie, pod spód włóż blachę wyłożoną folią aluminiową na którą będzie spływał tłuszcz. Folię po wszystkim wyrzucasz i po krzyku, nie musisz szorować blachy. Smacznego! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gustavomr
SOGI: 8806012
MASTER
Pomógł: 26 razy Dołączył: 15 Sie 2008 Posty: 13249 Skąd: Poland
|
Wysłany: Pon Gru 27, 2010 8:20 pm
|
|
|
metro napisał/a: | Lepiej piecz w piekarniku. Mięso układaj na ruszcie, pod spód włóż blachę wyłożoną folią aluminiową na którą będzie spływał tłuszcz. Folię po wszystkim wyrzucasz i po krzyku, nie musisz szorować blachy. Smacznego! |
też tak robie jak metro pisze folie daje i wszystko ok |
_________________
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
matinaszek
SOGI: 224
świerzak
Wiek: 35 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 168
|
Wysłany: Wto Gru 28, 2010 9:56 am
|
|
|
spoko to od teraz tez będę tak robił:) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|