Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
olek7881 

SOGI: -9152

MASTER

Pomógł: 21 razy
Wiek: 29
Dołączył: 08 Sie 2010
Posty: 2322
  Wysłany: Pon Cze 27, 2011 3:05 pm   Green Fussion  

GreenFusion
Proszek z Soku Mlodego Jeczmienia

W Trosce o Twoje Zdrowie i Witalność



Mlody jeczmien to wysuszony sok, wyci?niety z li?ci mlodego jeczmienia w postaci pieknego zielonego proszku. Ekstrakt zawiera wszystkie witaminy, mineraly, pierwiastki ?ladowe oraz antyoksydanty. Dalej chlorofil, kwasy nukleinowe,(DNA, RNA), enzymy, kwasy tluszczowe i wiele innych dla zdrowia pozytecznych substancji, które w wyniku stale przebiegajacych badan
az teraz zostaja odkrywane. Ten koncentrat jest bardzo skuteczny poniewaz jeczmien uprawia sie na obszarze prastarych wyschnietych jezior w stanie Utah, gdzie gleba posiada fantastycznie duzo mineralów. Uprawia sie bez zadnych pestycydów a jego przeróbka przebiega bardzo oszczednie. Jest 100% czysty, bez zadnych dodatków! Nie jest pasteryzowany i jest maksymalnie przyswajalny. Do spozycia proszek zmiesza sie z woda w wyniku czego powstanie zielony sok- zywy napój. Ten napój jest zasadotwórczy. Po okolo 20 min. napój zostaje strawiony i wszystkie warto?ciowe skladniki dodadza Wam duza porcje energii i sil. Odzywczo jedna lyzeczka tego proszku odpowiada kilku sztukom warzyw, np. warto?ci odzywczej dwóch glów brokul.


Ten zielony sok moze byc spozyty zamiast jednego dziennego dania. Jest równiez duzym pomocnikiem podczas postu. Przeszkodzi odzywczemu deficytowi i przy?pieszy procesy oczyszczajace w organizmie.



Mlody Jeczmien pomaga m.in. przy:

- zaburzeniach pokarmowych m.in. zaparcia, wzdecia, wrzody ,zgaga
- problemach skórnych
- egzemy, opryszczka, wrzody bercowe itp.
- chorobach ukladu krwiono?nego
- wysokie, niskie ci?nienie, zylaki , wplywa na poziom cholesterolu
- stanach zapalnych
- ukrytych albo chronicznych
- chronicznym zmeczeniu, depresji, bólach glowy, zaburzeniach snu
- syndromie klimakterycznym, chronicznych problemach ginekologicznych, cystach, powiekszeniu gruczolu prostaty
- nadwadze, otylo?ci
- problemach z obrazem krwi - anemia, niewla?ciwe zlepianie sie plytek krwi
- cukrzycy
- nowotworach
- chorobach stawów róznego pochodzenia
- alergiach
- skórnych, ?luzówki, alergiach na chlód, zaburzeniach ukladu odporno?ciowego
- bólach kregoslupa, stanach zapalnych ?ciegien
- epilepsji, porazeniu nerwów peryferyjnych
- paradentozie, aftach, wypryskach
- chorobach tarczycy, zaburzeniach metabolizmu tluszczowego

Sklad – Bogactwo Natury
Mlody jeczmien jest przerabiany na tyle oszczednie, ze zawiera cala skale zywych enzymów. Aktywno?c enzymatyczna zostala zmierzona u 20 znanych enzymów, takich jak np. dysmutaza nadtlenkowa, katalaza, cytochromoksydaza i inne.

Unikalne sladniki
Mlody jeczmien w porównaniu z pszenica zawiera 25 razy wiecej potasu, 37 razy wiecej wapnia, wiecej niz dwa razy magnezu, 5 razy wiecej zelaza, ale o polowe mniej fosforu- pierwiastka, który znajduje sie w wiekszo?ci pokarmów. Zawiera takze znaczaca ilo?c manganu i cynku. Mlody jeczmien przywraca kwasowo- zasadowa równowage. Jest 2 razy skuteczniejszy niz szpinak, jest calo?ciowym produktem zasadotwórczym. Mlody jeczmien zawiera witaminy które aktywuja enzymy pomagajace zapobiegac chorobom i stanom patologicznym. Mlody jeczmien ma wysoka zawarto?c beta karotenu , witaminy C, E i witamin z grupy B:B1,B2,B3,B6, biotyny, kwasu foliowego, kwasu pantenowego i choliny, pochodnej witaminy B. Na niedobór witamin cierpimy z powodu przewagi przerobionych produktów spozywczych i faktu, ze niektóre nasze pokarmy traca skladniki odzywcze wcze?niej, niz dostana sie na stól. Zawarto?c witaminy C w ?wiezo pokrojonej rzodkiewce w zetknieciu z powietrzem spada do polowy juz w ciagu 5 min. Ilo?c witaminy B i B2 w pokarmach dramatycznie spada podczas gotowania. Jednak witaminy i inne skladniki odzywcze w Mlodym Jeczmieniu pozostaja prawie nietkniete.
Bez enzymów dochodzi do zaklócenia wszelkich funkcji zyciowych- trawienia, oddychania ruchu, itd. Naukowcy zidentyfikowali w ludzkim ciele ponad 300 enzymów. W 1979roku na generalnym posiedzeniu japonskich koncernów farmaceutycznych zabrzmialo, ze ekstrakt z zielonego jeczmienia zawiera wiecej niz 20 enzymów, a badania odkrywaja kolejne.45% wagi Mlodego Jeczmienia stanowia bialka( w bialej mace jest to tylko 10%).Maja one niska mase molekularna i cialo ludzkie latwo je zuzywa. Mlody Jeczmien wspiera zdrowy rozwój organizmu. Zielone bialka lecza wrzody i chronia tkanki zewnetrzne i blony ?luzowe. Soki ro?linne sa bogate w cud przyrody chlorofil.


Uzywa sie go w lecznictwie do ,,od?wiezania krwia w medycynie poza efektami przeciwzapalnymi i dezynfekujacymi ceniony jest dla wlasno?ci dezodoryzujacych. Jest uzywany do odświezania oddechu i plukania gardla.


W zielonym ekstrakcie sa tez podtlenki dysmutazy( SOD), likwidujace wolne rodniki : oksydaza cytochromu,enzym przyspieszajacy utlenienie i redukcje, peroksydaza rozkladajaca nadtlenek wodoru na tlen i wode dla latwego wydalenia z ciala,oksydaza jest konieczna do przetrawienia kwasów tluszczowych,transhydrogenaza wazna dla tkanki sercowej itd.Mlody Jeczmien odznacza sie silnym dzialaniem antyoksydacyjnym. Wiekszo?c dostepnie komercyjnie preparatów enzymatycznych (i tych dla systemowej enzymoterapii)


Uzyskuje sie z krwi, narzadów i tkanek zwierzat. Wielu specjalistów te zródla podwaza, a poleca czysta ,,enzymoterapie ro?linna.


W Mlodym Jeczmieniu zostal odkryty skuteczny antyoksydant 2-O-glikosyl isovitexin (GIV).Jego aktywno?c antyoksydaczna przeciw oksydacznemu uszkodzeniu lipidów skóry spowodowane promieniowaniem UV jest okolo 500 razy wyzsza niz aktywno?c witaminu E. GIV równiez poparl wysoka tlumiaca aktywno?c arteriosklerozy zmierzona w plazmie krwi. Jego aktywno?c kilkakrotnie przewyzszyla witamine C.

Standard jako?ci
Przynosimy to co najlepsze ze ?wiata zywno?ci.

Uprawa Mlodego Jeczmienia
Wymagajace standardy produkcji Mlodego Jeczmienia zwiekszaja koszty, jednak mimo to David Sandoval trwa przy uprawie organicznej, bez uzycia pestycydów i herbicydów. Zbieramy mlode li?cie jeczmienia w okresie, gdy osiagaja 20 do 25 cm, poniewaz w tej pierwotnej fazie wzrostu wykazuja najwyzsza zawarto?c aktywnych skladników. Przy dlugo?ci 40cm wydajno?c substancji juz wyraznie spada. Jeczmien jest uprawiany razem z lucerna na wiecej niz 1100 ha dziewiczej ziemi, w miejscu bylego slodkowodnego jeziora w Utah. Tysiace lat dochodzilo do splukiwania substancji mineralnych z okolicznych gór do jeziora. Wraz z tym osadzaly sie resztki organiczne. Po wyschnieciu jeziora ziemia lezala odlogiem setki lat w pólpustynnej krainie. Dzi? obrabiana jest oszczednym rotacyjnym sposobem. Lucerna uprawiana jest z jeczmieniem na przemian, w równoleglych pasach po to, aby w terenie nie powstala jednostajna i sztuczna monokultura bez zycia. Lucerna dodaje ziemi azotu, który naturalnie zwiekszy ilo?c chlorofilu w li?ciach jeczmienia, wyzsza nadmorska wysoko?c przyczynia sie do duzej zawarto?ci bialek. Coroczna rotacja plonów oraz uprawa na glebie bogatej w mineraly zapewnia odzywcza warto?c zbiorów.

Proces produkcji Mlodego Jeczmienia i testy jako?ci
Li?cie sa zbierane , oplukane, wyciskane a uzyskany ekstrakt suszy sie niecale 2 min. w temp. tylko . Tak powstanie 100%czysty i nie pasteryzowany proszek do przygotowania zywego soku o delikatnym smaku. Taki proces produkcji autorstwa Davida Sandowala umozliwia uzyskanie ,,zywego“ zielonego soku. Prawdziwego ro?linnego nektaru. Aktywne skladniki pozostaja nieuszkodzone i jest to jak dotad, najdelikatniejszy sposób przetwarzania. Od chwili zbioru, wyci?niecia, wysuszenia i zapakowania do hermetycznego opakowania surowca nie uplywa wiecej niz 2 godziny! Proszek jest sam w sobie jasno zielony, ale po rozpuszczeniu w wodzie zyskuje barwa intensywnie zielona. Jasna zielen proszku jest spowodowana zalamaniem promieni ?wiatla padajacych na drobne czasteczki proszku. Proszek nalezy przechowywac w calkowitej sucho?ci, w temperaturze pokojowej i w ciemnym miejscu. Data wazno?ci do spozycia to 2 lata.



Badania wykazuja, ze ekstrakt z mlodego jeczmienia pomaga w walce z najrózniejszymi chorobami. Sok ro?linny wspiera optymalne dzialanie calego organizmu a nie skupia sie tylko na okre?lone choroby, jak to czynia leki. Mlody jeczmien dokonuje rzeczywistego cudu nie jest lekiem a jednak leczy. Pomaga organizmowi leczyc sie samemu.

Ekstrakt z mlodego jeczmienia dziala skutecznie przeciw takim chorobom i stanom jak na przyklad:

Problemy skórne
Stan skóry jest wskaznikiem fizycznego zdrowia.Zoladkowe i jelitowe klopoty powoduja problemy skórne i wypryski, metny wzrok czy spuchnieta twarz sygnalizuja klopoty watroby lub nerek. Kremy i leki skórne niekiedy pomoga ale skóre uzdrowimy tylko polepszeniem calkowitego stanu organów wewnetrznych, przedewszystkim zoladka i jelit. Konieczno?cia jest zywno?c z duza ilo?cia mineralów, enzymów i witamin, która odmlodzi komórki narzadów .wewnetrznych i w tym równiez skóry.Mlody jeczmien odmlodzi skóre za po?rednictwem wplywu na organy wewnetrzne. Dzialanie Mlodego Jeczmienia na odmlodzenie skóry zostalo klinicznie dowiedzione na pacjentach z chorobami skórnymi.

Zaparcie
Dobre jedzenie, dobry sen i dobre wypróznianie sa potrójnym barometrem zdrowia. Jezeli nie sa w porzadku, przychodzi choroba. Dlugotrwale zaparcia powoduja brak apetytu,bóle glowy zawroty i zaklucaja sen. Ofiara zaparc ulega zmeczeniu i psychicznemu dyskomfortowi. Uporczywe zaparcia sa tez wynikiem zmniejszonej ruchliwo?ci jelita grubego i zmniejszonej mieśniowej wydolności ciala. Aktywne skladniki Mlodego Jeczmienia( glównie potas ) wspomagaja ruch ukladu trawiennego i wzmaniaja mieśnie odpowiadajace za wypróznianie. Ludzie starsi i osoby z ograniczona funkcja zoladka maja problemy z wlóknina zawarta w ro?linach. Mlody Jeczmien nie zawiera wlókniny i jest dla nich duza pomoca.

Niedokrwistośc (anemia)
Okolo jedna czwarta kobiet cierpi na niedokrwistość a u starszych mezczyzn ta liczba jest jeszcze wieksza. Ostatnio niedokrwisto?c pojawia sie nawet u chlopców w wieku na poziomie szkoly ?redniej. Do tworzenia krwi sa nam potrzebne jony zelaza , miedzi, potasu, kwasu foliowego i Bialko. Ilośc przyjmowanych bialek zwierzecych jest obecnie za wysoka. Nawet zywność naturalnie obfita w witaminy nie wiele da je?li ja ugotujemy. Witaminy sa wtedy niszczone, zelazo zmienia sie na trudno wchlanialny tlenek. Uzywanie preparatów z zelazem zredukowanym nie wystarcza. Mlody jeczmien zawiera zelazo wiazane organicznie i dlatego jest w ukladzie trawiennym wchlaniane natychmiast.

Sercowo-zylne problemy.
Mlody jeczmien skutecznie tlumi zlepianie sie plytek krwi. Zlepianie sie plytek krwi prowadzi do tworzenia zakrzepów, arterioslerozy, chorób ukladu sercowo- naczyniowego i choroby wiencowej serca. Ekstrakt z mlodego jeczmienia pomaga chronic naczynia krwiono?ne, dziala przeciwzakrzepowo i przeciwmiazdzycowo.

Cukrzyca.
Diabetykom sluzy kazda zielona zywnośc. Regulacja zasadowości poprawia proces przenikania cukrów przez ściany jelita. W ten sposób stopniowo dochodzi do normalizacji poziomu cukru we krwi. Taka jest funkcja dobrego pokarmu. Przekwaszone ciala potrzebuja przeplukania pokarmem zasadowym, w przeciwnym razie wytwarza sie ?rodowisko, w którym legna sie choroby. Choroba jest pasozytem. Zyje z nas. Odzywia sie nami. Medycyna jest tylko mankamentem kryzysowym. Leki tylko zakladaja kaganiec chorobie, która zywimy. Naszym obowiazkiem jest jedzenie zielonego pokarmu, który zatrzymuje rozwój choroby i który chociaz nie jest lekiem, rzeczywi?cie leczy.
Mlody Jeczmien Green Ways jest w USA uznany jako odpowiednia zywno?c dla diabetyków.

Rak
Napoje zielone stwarzaja warunki dla optymalnego zycia organizmu- zabraniaja tworzeniu sie ,,wodnych“ komórek rakowych. Swoim antyoksydacyjnym dzialaniem chronia membrany komórkowe. Silne uszkodzenia ?cian komórek wywolane stresem oksydacyjnym prowadzi do zagrozenia materialu genetycznego ulozonego w jadrze bunki. Zagrozenie genetycznej informacji moze doprowadzic do najgorszego- do nowotworu.
Calkowicie pozytywne dzialanie zielonych napojów tworzy w organizmie warunki do lepszego zycia, które nie dadza okazji do uszkodzenia komórek.
Picie zielonych napojów jest prewencja przeciw niekontrolowanemu
procesowi na poziomie komórkowym. Dodatkowo, napoje zielone popieraja system obronny organizmu. W ten sposób pomagaja cialu, aby samo sobie pomoglo.

Zwalnia tempo starzenia komórek.
Mlody Jeczmien zawiera wielka ilo?c SOD( enzym superoksyd dymustaza). Sod pomaga odmladzac komórki w ten sposób, ze niszczy rodniki tlenu powstajace podczas metabolizmu. Przypuszcza sie, ze SOD wiaze sie z dlugowieczno?cia. Enzymy w mlodym jeczmieniu sa skuteczne przeciw gromadzeniu sie pigmentu, melanozie i pryszczom. Przynosi
ulge przeciw takim chorobom jak np.artrytyda, astma, gastrytyda, wysoki poziom cholesterolu, impotencja, choroby nerek...Szczególnie wysoka koncentracja potasu pomaga przy problemach z ukladem krazenia, chorobach serca i watroby. Mlody jeczmien prewencyjnie dziala przeciw osadzaniu sie cholesterolu na ?ciankach naczyn krwiono?nych. Dzieki wysokiej zawarto?ci chlorofilu jest niesamowicie skuteczny przeciw zapaleniom wewnetrznym i zewnetrznym. Wyraznie umacnia i regeneruje watrobe, czego znakiem jest ustapienie egzemów oraz polepszenie wzroku. Jest polecany przy leczeniu gastrytydy, chorób wrzodowych oraz zapaleniach trzustki.

Podstawowe wlasności Mlodego jeczmienia i zielonej zywno?ci:
Zielone napoje nasycaja organizm i jednocze?nie go oczyszczaja Kazda komórka jak i caly nasz organizm potrzebuje warto?ciowe wyzywienie
i doskonale wypróznianie. Napoje zielone nasycaja komórki i jednocze?nie je przeczyszczaja. Czyszczeniem i zaopatrzeniem organizmu przedluzamy wiek
biologiczny, który przedstawia miare zuzycia organizmu. Napój zielony nie niszczy wirusy ani bakterie, nie smaruje stawy ani nie zmniejsza bólu.
,,Tylko pobudzi i wzmocni naturalna odporno?c, która sobie poradzi z problemami jak najlepiej.

Napoje zielone sa kompleksowe i naturalne.
Zawarte w nich fytoskladniki oddzialywuja na siebie wzajemnie a ich skuteczno?c nie da sie porównac z zadna sztuczna kombinacja. Skladniki sa polaczone i wzmacniaja sie. Problemy zdrowotne zwiazane sa z niedoborem witamin. Czy brakuja naszemu cialu mineraly jak np. zelazo albo wapn? Tak, brakuja.A czy brakuja na talerzu? Nie brakuja, wprost przeciwnie, Jeste?my nimi przejedzeni tak, jak zadna generacja zyjaca przed nami. Nawet gdyby?my jedli wapn od rana do wieczoru, bez fytoskladników i bez ruchu ,,zamula sie tylko nasze nerki. Bez ?rodowiska zasadowego i powiazan z fytoskladnikami zelazo nam tylko ,,zabetonuje“ stolec a potem rozerwie odbyt Nie mozna tylko porównywac wartości odzywcze, skladniki dzialaja w ?rodowisku naturalnym 1000 razy skuteczniej. Dlatego pozytywne reakcje wywola juz mala dawka wla?ciwej zywno?ci.

Napoje zielone posiadaja duza ilośc chlorofilu.
Czasopismo chirurgiczne, Journal of surgery juz w 1940 roku opublikowalo wyniki badan przeprowadzonych na 1200 pacjentach, którym chlorofil przyspieszyl gojenie ran. Chlorofil polepsza obraz krwi, przyspiesza gojenie ran, popalen i chroni przed zapaleniami i zakazeniami. Dzieki niemu nastepuje lepsze przenoszenie tlenu, co powoduje zwiekszenie energii i zabrania powstaniu o?rodka zakazen.

Napoje zielone sa enzymatycznie aktywne
Wszyscy rodzimy sie z jakim? ,,bankiem enzymatycznym;, którego wyczerpanie oznacza ?mierc. Termicznie przygotowane jedzenie smakuje ale jednocze?nie wyczerpuje zapasy enzymatyczne. Idealne pozywienie nie wyssawa cialo ale je syci. Dlatego wiec napoje zielone pija ludzie, którzy chca przekraczac granice swoich mozliwo?ci.

Napoje zielone sa zasadotwórcze


98% populacji cierpi na choroby uzebienia. Jaka jest tego przyczyna?


Zakwaszony organizm. Nie wierzcie cudownym pastom do zebów. Zeby nie psuja sie dlatego, poniewaz je za malo myjemy, ale trzeba je umywac poniewaz mamy zle wybrane menu. zielona zywno?c dziala zasadotwórczo i to powstrzymuje rakotwórcze substancje zyjace z zakwaszenia. Przykladem jest nasza krew która powinna miec wspólczynnik zasadowo?ci okolo 7,4. To jest problemem zycia lub ?mierci. Je?li zagraza calkowite zakwaszenie, wtedy organizm rozlozy stosunek kwasowo?ci i zasadowo?ci nierównomiernie, aby nie doszlo do zagrozenia zyciowo waznych o?rodków. Zwyczajnie- przelewa sie z miejsc gdzie nam strata idealnego ?rodowiska zbytnio nie zagraza. Na przyklad z jamy ustnej, jelita cienkiego i z organów moczowych. Wynikiem tego jest zwiekszone psucie zebów, powloka na zebach, krwawienie dziasel, paradentoza i nieprzyjemny zapach z ust. Zielone napoje wyrównuja kwasowo?c i problemy ustne w naturalny sposób zanikaja.

Kilka pytan i odpowiedzi o Mlodym Jeczmieniu, jego uprawie, przeróbce,
uzywaniu, skuteczno?ci dzialania...

Dlaczego Mlody Jeczmien jest tak skuteczny?
Na pewno dzieki uprawie organicznej bez uzycia nawozów chemicznych. Uprawiany jest na obszarze wyschnietych,pradawnych jezior, na wysoko?ci okolo 1500m m.p.m. na glebie niezmiernie bogatej w mineraly w stanie Utah. Wysoka zawarto?c chlorofilu mlody jeczmien zawdziecza wysoko?ci uprawy i obecnej tam duzej intensywno?ci ?wiatla slonecznego.Podlewanie mineralna woda z podziemnych zródel gwarantuje ?wiezo?c i czysto?c tego dynamicznego organizmu ro?linnego.

Czy mlody jeczmien uprawia sie w sposób organiczny?
Tak. Uprawia sie na glebie bez uzycia nawozów chemicznych, pestycydów i herbicydów.

Jaki jest proces produkcyjny Mlodego Jeczmienia ?
Li?cie sa zbierane, oplukiwane, wyciskane a uzyskany ekstrakt suszy sie niecale 2 min. w temp. tylko C. Tak powstaje 100% czysty i nie pasteryzowany proszek do przygotowania zywego soku o delikatnym smaku. Taki proces umozliwia uzyskanie ,,zywego zielonego soku. Prawdziwego ro?linnego nektaru. Aktywne skladniki pozostaja nieuszkodzone i jest to jak dotad, najdelikatniejszy sposób przetwarzania. Od chwili zbioru, wyci?niecia, wysuszenia i zapakowania do hermetycznego opakowania surowca nie uplywa wiecej niz dwie godziny! Proszek jest sam w sobie jasno zielony, ale po rozpuszczeniu w wodzie uzyskuje barwe intensywnie zielona. Jasna zielen proszku jest spowodowana zalamaniem promieni ?wiatla padajacych na drobne czasteczki proszku.


W jaki sposób najefektywniej uzywac ten ,,zywy napój?
Najlepiej pozegnac sie z poranna kawa czy lemoniada. Zaoszczedzone w ten sposób pieniadze zainwestujcie w zdrowie. Rozpocznijcie dzien w lepszym stylu. W szklance wody rozmieszajcie lyzeczke proszku i delektujcie sie malymi lykami, zielonego zdrowia w ustach tak jak najlepszej jako?ci winem. Pijcie na czczo, 20min. przed jedzeniem rano, w poludnie i wieczorem. Napój zostanie maksymalnie wchloniety i przygotuje organizm na przyjecie innego pokarmu.

Dlaczego spozywac Mlody Jeczmien jako napój a nie w formie tabletek?
Forma napoju jest latwiej przyswajalna anizeli tabletki poniewaz proces wchlaniania rozpoczyna sie juz w ustach a po 20 min. napój zostaje calkowicie strawiony. Wzrost energii jest bardzo szybki a przyswojenie zawartych w napoju skladników jest maksymalne. Ponadto dzieki tej formie zwiekszamy ilo?c plynów w organizmie co moze stanowic jeden z podstawowych elementów zdrowego trybu zycia.

Czy mlody jeczmien zawiera zywe enzymy?
Dzieki procesowi przetwarzania, przede wszystkim krótkiemu i oszczednemu suszeniu przy niskiej temperaturze zostaja witaminy, enzymy oraz pozostale odzywki w nienaruszonym zywym stanie.

Zawiera Mlody Jeczmien gluten?
Nie, liście jeczmienia nie zawieraja gluten.

Czy Mlody Jeczmien mozna zazywac jako ekwiwalent jedzenia?
Tak. Zamiast jednego posilku dziennie na pewno. Prawdopodobnie nastapi w ten sposób spadek wagi ciala. Zielony napój jest czesto uzywany w czasie postu. Chroni przed powstaniem deficytu skladników odzywczych i przyspiesza procesy oczyszczajace.

Czy moze dojśc do przedawkowania napojem, czy sa jakie? przeciwwskazania ?
Nie, przedawkowac nie mozna, tak samo jak na przyklad obojetnie jakim sokiem. Dzieki metodzie wytwarzania ekstraktu napój jest na tyle delikatny, ze moga go uzytkowac nawet nadwrazliwe osoby chore na chorobe Crohna.

Jakie korzyści przynosi Mlody Jeczmien starszym i powaznie chorym ludziom ?
Bardzo znaczace. Z wiekiem spada zdolno?c wchlaniania skladników odzywczych z pozywienia (slabsze rozgryzanie, gorsza perystaltyka). Mlody Jeczmien oferuje zywe enzymy, ktore sa dla organizmu wsparciem.

Czy napój z Mlodego Jeczmienia jest polecany dla dzieci?
Sok z mlodego jeczmienia ma takie samo pH jak mleko matki. Lekarze radza, aby zielone napoje zaczac podawac jak najwcze?niej po odstawieniu od piersi. Mlody jeczmien wytwarza naturalne ?rodowisko skuteczniej niz pasteryzowane, kwasotwórcze soki owocowe zawierajace cukier. Lemoniady moga wywolac osteoporoze juz u dzieci w wieku jedenastu lat. Uczcie dzieci pic przynajmniej raz dziennie ,, zielone mleko. Troszeczke rekompensujcie zle nawyki.

Jaka jest róznica miedzy witaminami syntetycznymi a napojami zielonymi?
Miedzy witaminami naturalnymi i sztucznymi a mineralami jest ogromna róznica w zywno?ci naturalnej znajduje sie wiele elementów. Jezeli spozywamy taka zywno?c lub uzywamy elementy z niej uzyskane, otrzymujemy w ten sposób wszystkie znane i dotychczas nieznane skladniki. Wiele osób twierdzi, ze witaminy sztuczne sa porównywalne z naturalnymi, ale ostatnie badania wykazaly, ze te twierdzenia mijaja sie z prawda. Czlowiekiem wytworzone sztuczne skladniki sa kombinacja kilku oddzielnych elementów, które nie posiadaja calo?ciowego oddzialywania, tak jak to jest u substancji naturalnych. Jezeli w pozywieniu nie znajduja sie wszystkie znane i nieznane potrzebne skladniki, wtedy sztuczne witaminy wezma je sobie bezpo?rednio z ciala. Na poczatku mozemy czuc sie bardzo dobrze ale z chwila gdy zabraknie tych skladników, czujemy sie gorzej anizeli przed tym. Skuteczno?c uzywania witamin sztucznych jest podobna do skuteczno?ci uzycia narkotyków – cialo tylko stymuluja ale nie odzywiaja. Wiedza nie przyblizyla sie nawet o piedz do tego, co w porównaniu z nia potrafi zrobic natura. Wezmy dla przykladu witamine C. Instytut naukowy FDA oznaczyl kwas askorbowy jako witamine C. Kwas askorbowy jest mniej wiecej jaka? bariera antyoksydaczna grupy witaminy C, podobnie jak skorupka chroni jajko. Grupa witaminy C jest tworzona witaminami P,J,K. Witamina J jest nosicielem tlenu a witamina P dziala jako czynnik obnizajacy krucho?c komórek ( n.p. obniza lamliwo?c zylek). W witaminie C pochodzacej z zielonej zywno?ci znajduje sie jeszcze dalszy pierwiastek –terosenaza-, który jest enzymem miedzi.


Jest potrzebny do powstania hemoglobiny i zabrania powstaniu anemii.
Kwas askorbowy jest tylko chemicznie przebudzonym elementem a we wszystkich pozostalych skladnikach jest deficytowy i nigdy nie bedzie wykazywal skuteczno?ci takiej jak witamina C.Nie dziala n.p. na przeziebienia w takim stopniu jak witamina C. Badania wykazuja, ze ludzie, którzy spozywaja zywno?c bogata w witamine C, czuja sie o wiele lepiej anizeli ci którzy uzywaja tylko kwasu askorbowego. Natura przeciez dobrze wiedziala, ze potrzebna nam jest zawarto?c jajka a nie jego skorupka. Dlatego nalezy spozywac zywno?c naturalna a nie skladniki chemiczne.

Czy mlody jeczmien pomaga w zwalczaniu raka?
Barbara Simson, autorka obszernej publikacji na temat mlodego jeczmienia, opisuje swoje pierwsze spotkanie z zielonym sokiem nastepujaco: na jednym z seminarium poszlam sobie przygotowac herbate ziolowa. Spotkalam tam mlodego, dobrze wygladajacego Izraelczyka Dawida. Widzialam jak przygotowywal syto zielony sok. ,,Co takiego robisz? zapytalam zdziwiona… Ach -odrzekl zaklopotany. Przygotowuje sobie sok z mlodego jeczmienia. ,,Dlaczego? Wtedy Dawid opowiedzial mi, ze przebyl chorobe nowotworowa zoladka i ze od tej pory kiedy zaczal pic,,zielony jeczmien nie ma problemów. Jego do?wiadczenie mialo duzy wplyw na nia i po przestudiowaniu faktów równiez wstapila na ,,zielona droge. Tak jak o calej zielonej zywno?ci równiez o Mlodym Jeczmieniu mozemy powiedziec - ,,pomaga cialu, po to aby ono samo sobie pomoglo. Na pewno pomaga w prewencji przeciwrakowej oraz w leczeniu pomocniczym.

Jaki jest pozytek z jeczmienia w lecie, kiedy wówczas konsumujemy wystarczajaca ilo?c owoców i jarzyn ?
Osobi?cie chyba nie znam nikogo, kto konsumuje wystarczajaca ilo?c jarzyn w zimie albo w lecie. Jezeli latem nie spozywacie zielonych antyoksydantów cera starzeje sie nawet wtedy, kiedy dbamy o nia przy pomocy drozszych kosmetyków. Zielona zywno?c chroni przed RTG i innymi rodzajami promieniowania. Klaus Oberbeil twierdzi: Cera podczas opalania bez antyoksydantów zólknie tak samo jak maslo pozostawione na sloncu. Ministerstwo zdrowia w USA twierdzi, ze: ,,Antyoksydanty zawarte w zywno?ci pochodzenia ro?linnego obnizaja stopien ryzyka zachorowan na raka oraz na choroby chroniczne. Osoby ze zla pigmentacja uzywaja sok z jeczmienia do nacierania skóry. O tyle bardziej waznym jest apel pod adresem pewnych typów ludzi (szczególnie nordyckich i baltyckich) do picia zielonego napoju.

Jaki jest pozytek z Mlodego Jeczmienia dla diabetyków?
Regulacje zasadowo?ci wykonuje przej?cie cukru przez ?ciany jelita. W ten sposób dochodzi do normalizacji poziomu cukru w krwi co odbywa sie sposobem naturalnym To jest funkcja normalnej zywno?ci. Nalezy pamietac o tym, ze zakwaszone ciala potrzebuja ,,przeplukanie zywno?cia zasadowa, poniewaz w przeciwnym przypadku powstanie ?rodowisko, w którym ,,wylegaja sie; choroby. Choroba jest pasozytem, zyje z nas, nasyca sie razem z nami. Chorobe karmimy jak domowego pupilka, który po pewnym czasie przerodzi sie w nieposkromiona bestie. Leki nasadzaja chorobie tylko kaganiec. Hodujmy sobie szelme i bedzie z nami zle. Zywno?c zielona przerywa rozwój choroby i chociaz nie jest lekiem, rzeczywi?cie leczy. Mlody jeczmien GW jest w USA uznany za stosowna zywno?c.

Jaki jest pozytek z Mlodego Jeczmienia dla dzieci?
Sok posiada takie same pH jak mleko matki. Dawid Sandowal twierdzi: Zacznijcie z napojami zielonymi jak najwcze?niej po odstawieniu dziecka od piersi. Mlody jeczmien tworzy naturalne ?rodowisko lepiej anizeli kwasotwórcze soki owocowe zawierajace cukier. Proponuje zrobic próbe.
Polewajcie swoje ro?liny pokojowe Coca Cola. Za 48 godzin zgina z powodu zakwaszenia. U dzieci mozecie spowodowac lemoniadami osteoporoze juz w wieku 11 lat. Nie przyzwyczajajcie dzieci do slodkiego wyrosna z nich slabeusze! Nauczcie je pic przynajmniej 1 x dziennie ,,zielone mleko. Kompensujcie zle przyzwyczajenia, z którymi Wasza wola przegrywa.

Ile i jakie enzymy zawiera Mlody Jeczmien?
Mlody jeczmien zawiera ponad dwadzie?cia znanych enzymów oraz wielka ilo?c takich , które dotychczas nie zostaly jeszcze sprawdzone. W Mlodym Jeczmieniu zostaly zbadane nastepujace enzymy: aspartaza, aminotransferaza, katalaza, cytochromoksydaza, Dnaza, Rnaza, acydoksydaza, heksokynaza, dehydrogenaza, reduktaza, peroksydaza, fosfataza, fosfolipaza, polyfenoloksydaza, dysmutaza, transhydrogenaza.

Enzymy sluza do rozniecania reakcji chemicznych. Bez nich nie ma zycia.
Dzieki nim, zielony sok jest bez przesady ,,zywa woda;. Wszyscy rodzimy sie z jakim? ,,bankiem enzymowym, który w przypadku wypróznienia oznacza ?mierc.Termicznie przygotowana zywno?c zachowuje sie jak pijawka. Wysysa nasze rezerwy enzymowe. Zmusza nas do zaplacenia rachunku enzymowego z wlasnej kieszeni. Nieraz równiez nasza reka zachowuje sie niezbyt oszczednie ale tylko my decydujemy o tym, jak dlugo to bedzie trwalo.Bez enzymów musieliby?my trawic salceson lub kaszanke przez kilka lat! Zywno?c bez enzymów jest tylko materialem budowlanym bez odpowiednich rzemie?lników. Bez nieobecnych w zywno?ci enzymów( eksogennych) trzeba wykorzystac wlasne enzymy(endogenne).

Jakie doświadczenie z Mlodym jeczmieniem maja ludzie zdrowi?
Odpowiemy do?wiadczeniami: Szanowna Spólko, pierwsze lyki zielonego soku przeniosly mnie do okresu dziecinstwa na Ukrainie, gdzie dawno temu paslem krowy, tam próbowali?my je?c wszystkiego co roslo na polu. Mój dziadek dozyl sie wieku 105 lat. Jako stuletni rabal drzewo i pomagal we wszystkim co bylo potrzebne zrobic. Na obszarze 100 mil nie ordynowal zaden lekarz. We wsi liczacej 50 chalup nie bylo oprócz wypadków zadnych chorób. Nigdy nie slyszalem o raku, nie mialem nawet ani kataru, a kiedy komu? cieklo z nosa , przyrzadzalo sie herbate ziolowa i bylo po katarze. Jako dzieci wyciagali?my wewnetrzne li?cie z mlodego jeczmienia. Miekka, przezroczysta cze?c zjedli?my, górna pozuli, wyssali a reszte wypluli. Li?cie byly slodkie i orzezwiajace. Chce powiedziec to, ze przed pojawieniem sie przemyslowo przetworzonej zywno?ci byli?my zdrowsi.
Dlatego napoje zielone przewazaja nad wszystkim pozostalym. Wierze osobi?cie, ze juz od dziecinstwa zywno?c naturalna a nie konserwowana i mrozona buduje zdrowe cialo. Pozdrawiam. Andrew Demus.

Czy Mlody Jeczmien jest pozyteczny dla sportowca?
Tak. Dla ilustracji opiszemy zdarzenie slawnej chodziarki w maratonie Barbary Moore, która w wieku 56 lat przeszla 3200 mil z SAN Franciska do Nowego Jorku. Szla 45 dni, 16 18 godzin dziennie. To niesamowite osiagniecie byloby nawet dla najbardziej aktywnego sportowca wielkim sukcesem. Dziennikarze byli ciekawi na zródlo pewno?ci siebie, która z niej promieniowala. Odpowiedziala. Wierze, ze jeste?my doskonalymi stworzeniami i je?li bede sie wla?ciwie odzywiala wykonam to, i dodala ku zaskoczeniu wszystkich obecnych moim pozywieniem bedzie trawa. Barbara na swojej,, morderczej& trasie odzywiala sie owocami i jarzynami a pila napoje pochodzace z traw.
Bardziej prawdziwa reklame ,,zielonemu paliwu; juz zrobic nie mogla.

Czy mozemy proszek zielony porównac z inna zywno?cia?
Dla porównania, aby uzyskac tyle skladników, ile znajduje sie w jednej lyzeczce herbacianej Mlodego Jeczmienia musimy w przypadku uzyskania jednakowej ilo?ci karotenu zje?c trzy czwarte kilograma salaty albo dla porównywalnej ilo?ci witaminy C trzeba zje?c kilogram pomidorów a wypic pól litra mleka aby uzyskac taka sama ilo?c wapnia.


Mlody jeczmien enzymatycznie zywy sok z li?ci mlodego jeczmienia w postaci 100% czystego i niepasteryzowanego proszku. Zawiera cala skale zywych enzymów, witamin, mineralów, pierwiastków oraz aminokwasów w naturalnej formie. Ekstrakt z Mlodego Jeczmienia zawiera wiecej niz 20 znanych enzymów (m.in. peroksydaza , superoksyd dysmutaza -SOD , oksydaza cytochromu ), a badania odkrywaja kolejne. 45% wagi Mlodego Jeczmienia stanowia bialka ,które maja niska mase molekularna dzieki czemu cialo ludzkie latwo je zuzywa. Soki ro?linne sa bogate w cud natury CHLOROFIL uzywany w lecznictwie do „od?wiezania ”



Unikalne mineraly

Mlody jeczmien w porównaniu z pszenica zawiera 25x wiecej potasu, 37x wiecej wapnia, ponad dwukrotnie wiecej magnezu, 5x wiecej zelaza ale o polowe mniej fosforu pierwiastka, który znajduje sie w wiekszo?ci artykulów spozywczych. Zawiera równiez znaczna ilo?c manganu i cynku. Mlody jeczmien odnawia kwasowo-zasadowa równowage. Jest 2 razy skuteczniejszy niz szpinak,. Mlody jeczmien zawiera witaminy, które aktywizuja enzymy pomagajace zapobiegac chorobom oraz stanom patologicznym. Mlody jeczmien posiada wysoka zawarto?c beta karotenu, witaminy C, E oraz witamin grupy B:B1,B2,B3B6, biotyny, kwasu foliowego, kwasu pantenowego i choliny pochodnej witaminy B.

Moga go spozywac doro?li, male dzieci, kobiety ciezarne i karmiace matki. Równiez niemowleta po skonczeniu karmienia piersia. Sok z mlodego jeczmienia posiada takie same ph jak mleko matki. Napój z mlodego jeczmienia nadaje sie równiez dla diabetyków. Regulacja zasadowo?ci wplywa na przenikanie cukrów przez ?ciany jelita .W ten sposób stopniowo normalizuje sie poziom cukru we krwi. Produkt ten jest uznawany w USA jako bezpieczny i pozyteczny pokarm dla diabetyków. Li?cie jeczmienia nie zawieraja gluten. Dzieki metodzie przetwarzania jest na tyle delikatny, ze nadaje sie równiez dla ludzi uczulonych z choroba Crohna.

Analiza wewnetrzna Proszku z soku Mlodego Jeczmienia organicznego :


Chlorofil 300 mg/100 g
Bialko 280 mg/g
Cukry 500 mg/ g
-
Witaminy:
Betakaroten 1370 IU/g
Witamina A < 50 IU/100 g
Witamina B1 0,43 mg/100 g
Witamina B2 2,41mg/100 g
Niacyna 3,63 mg/100 g
Witamina B5 5,1 mg/100 g
Witamina B6 17,8 mg/100 g
Biotyna 0,8 mg/100 g
Witamina C 457 mg/100 g
Witamina E 22,5 IU/100 g
Witamina K 0,776 mg/100 g
Kwas foliowy 1,5 mg/100 g

Aminokwasy:
Alanina 16,9 mg/g
Metionina 3,6 mg/g
Arginina 13,4 mg/g
Fenyloalanina 13,0 mg/g
Prolina 14,8 mg/g
Seryna 11,4 mg/g
Glicyna 12,4 mg/g
Treonina 11,5 mg/g
Histydyna 5,22 mg/g
Tyrozyna 8,29 mg/g
Izoleucyna 18,2 mg/g
Walina 13,0 mg/g
Leucyna 18,2 mg/g
Lizyna 14,6 mg/g
Kwas asparaginowy 19,7 mg/g
Kwas glutaminowy 26,1 mg/g
-
Mineraly:
Wapn 6,79 mg/g
Potas 40,5 mg/g
Magnez 0,03 mg/g
Zelazo 0,37 mg/g
Krzem 0,04 mg/g
Sód 6,41 mg/g
Fosfor 3,94 mg/g
Bor 58,0 mcg/g
Mangan 0,14 mg/g
Miedz 0,09 mg/g
Srebro 0,50 mcg/g
Chrom 1,09 mcg/g

Proszek z soku Pietruszki organicznej
Jest ro?lina o wielkich warto?ciach leczniczych. Zarówno korzenie, jak owoce pietruszki i ich przetwory zwiekszaja przesaczanie w klebkach nerkowych, a jednocze?nie zwalniaja zwrotna resorpcje w cewkach, dzieki czemu zwiekszaja ilo?c wydalanego moczu. Maja takze wlasno?ci antyseptyczne oraz zmniejszaja napiecie mie?ni gladkich jelit i dróg moczowych (dzialanie wiatropedne). Ponadto pobudzaja w niewielkim stopniu wydzielanie ?liny i soku zoladkowego, co ulatwia trawienie i przyswajanie pokarmów.
Ekstrakt z Portulaki
* Li?cie i pedy portulaki zawieraja duze ilo?ci orzezwiajacego soku o lekkich wla?ciwo?ciach oczyszczajacych. Jest to warzywo wspomagajace trawienie. Li?cie przyrzadza sie jak szpinak, a miesiste lodygi jak szparagi. Jest tez oryginalnym skladnikiem salatek, nadajac im lekko kwaskowy smak.

Ro?lina ta jest bogatym zródlem antyoksydantów, omega 3 (0,2 do 0,38 g na 100 g), witamin A i C oraz wapnia, zelaza, sodu, potasu i magnezu, jest tez jednym z podstawowych pokarmów na Krecie.

Ekstrakt z li?ci bambusa
Bambus neutralizuje rakotwórczy akrylamid w smazonych i pieczonych produktach!

Chinscy naukowcy odkryli sposób na obnizenie zawarto?ci rakotwórczego akrylamidu w smazonych i pieczonych potrawach. Przed przyrzadzaniem nalezy zanurzyc skladniki w wyciagu z bambusa…… Okolo 5 lat temu szwedzcy badacze zauwazyli, ze kuchenna obróbka termiczna uruchamia jedna lub wiecej reakcji chemicznych, w wyniku których tworzy sie wla?nie akrylamid. Zwiazek ten mozna znalezc w wielu produktach, m.in. w chlebie, krakersach, platkach ?niadaniowych, ciasteczkach czy frytkach. Przed odkryciem Szwedów akrylamid znano jedynie jako syntetyczna substancje, uzywana do oczyszczania wody i produkcji plastikowych opakowan. Skad sie bierze akrylamid znajdowany w smazonych pokarmach? Chemicy tlumacza, ze zachodzi reakcja miedzy aspargina (aminokwasem; Asn) a prostymi cukrami, np. glukoza. Temperatura i czas gotowania wplywaja na to, ile opisywanej substancji powstanie. W 2000 roku Ying Zhang i zespól z Zhejiang University w Hangzhou odkryli, ze ekstrakt z li?ci bambusa wykazuje wla?ciwo?ci antyutleniajace. Nastepnie sprawdzono, czy nie zagraza on zdrowiu konsumentów. Kiedy okazalo sie, ze nie, Chiny zatwierdzily go jako jeden z konserwantów zywno?ci. Wyciag zawiera wiele róznych zwiazków, w tym kwas chlorogenowy, kwas kawowy oraz 7-glukozyd luteoliny. W badaniach, których wyniki opublikowano na lamach styczniowego Journal of Agricultural and Food Chemistry, zespól Zhanga udowodnil, ze zanurzanie kawalków ziemniaka w roztworze z ekstraktem z bambusa zmniejsza o 75% ilo?c akrylamidu powstajacego we frytkach oraz chipsach. Chinczycy uspokajaja, ze zwiazki otrzymywane z bambusa nie zmieniaja smaku potraw. Oprócz zanurzania w wyciagu z bambusa, mozna równiez w inny sposób próbowac wplynac na stezenie karcenogennego zwiazku. W zeszlym roku szwajcarscy naukowcy zalecali np. dokladne kontrolowanie temperatury i ilo?ci plynów. Ekipa Thomasa M. Amreina z ETH Institute of Food Science and Nutrition w Zurychu zaobserwowala, ze wiecej akrylamidu tworzy sie podczas gotowania stosunkowo suchych skladników, które zawieraja mniej niz 20% wody. W ziemniakach wiekszo?c akrylamidu powstawala na pózniejszych etapach smazenia, zwlaszcza w wysokich temperaturach. Temperature mozna obnizac bez szkody dla zlocistej barwy frytek. Przy 119°C tworzy sie tylko 1/10 akrylamidu powstajacego w temperaturze 167°C. Belgowie zauwazyli z kolei, ze niektóre odmiany ziemniaków sa bardziej "akrylamidotwórcze", poniewaz wystepuje w nich wiecej cukrów prostych: glukozy i fruktozy. Zespól Bruna De Meulenaera z Ghent University udowodnil ponadto, ze na ilo?c powstajacego akrylamidu wplywaja… wymiary krojonych w paski ziemniaków. Je?li ich dlugo?c lub szeroko?c nie przekracza 50 mm, lepiej je odrzucic. Czemu? Mniejsze sztuki to wiecej cukrów na jednostke wagi.Naukowcy z Norwegian Food Research Institute, którym szefowal Erland Bråthen, dowiedzieli sie, ze gdy do pieczenia chleba doda sie glicyne albo glutamine, powstanie od 50 do 95% mniej akrylamidu. Dokladny odsetek zalezy od typu uzytej maki i ilo?ci dodanego aminokwasu.



Informacja Zywieniowa:

Wielko?c porcji: 5g (1 lyzeczka)

Ilo?c porcji : 30


Ilo?c w Jednej Porcji:



Proszek z soku Mlodego Jeczmienia organicznego 3140 mg **


Proszek z soku Pszenicy organicznej 1000 mg **


Proszek z soku Pietruszki organicznej 500 mg **


Ekstrakt z li?ci bambusa 4:1 330 mg **


Ekstrakt z Portulaki 4:1 130 mg **






Sposób uzycia:
Jako uzupelnienie diety przyjmuj 1 lyzeczke (5 g) dziennie, najlepiej na pusty zoladek.

Ten produkt nie zawiera cukru, sztucznych substancji slodzacych, smakowych, koloryzujacych lub konserwantów. 100%naturalny

zrodlo:

http://suple.us/index.php?cmd=2&id=821

:lol:
_________________
R.I.P VADIM BELIAEV
www.poomoc.pl
 
 
       
666

SOGI: 617336

z piekła rodem

Pomógł: 43 razy
Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 6292
  Wysłany: Pią Lip 08, 2011 1:35 pm     

Masz 20sogow z przypomnienie o pordukcie :grin:
_________________
 
 
       
olek7881 

SOGI: -9152

MASTER

Pomógł: 21 razy
Wiek: 29
Dołączył: 08 Sie 2010
Posty: 2322
  Wysłany: Pią Lip 08, 2011 1:38 pm     

666 napisał/a:
Masz 20sogow z przypomnienie o pordukcie :grin:


zycie sobie uloze od nowa ,dzieki lokurvaa lokurvaa lokurvaa
_________________
R.I.P VADIM BELIAEV
www.poomoc.pl
 
 
       
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

theme by chariot.pl
Strona wygenerowana w 0,35 sekundy. Zapytań do SQL: 9