Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
triple_ex 

SOGI: 765

MASTER
Natural Freak


test: PowerXsport
Pomógł: 5 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lip 2008
Posty: 1759
  Wysłany: Nie Sie 10, 2008 10:00 pm   Dieta pod ocene  

1 5jaj calych + 150g platki górskie + omega + vit ( ogolnie zamierzam kupic ejszcze hydrolizat zelatyny + glukozamina animalflex)
2. 200g kurczak/wolowina + 150 platki + warzywa + oliwa
3. 200 kurczak/wolowina + platki + warzywa + orzechy + omega
4. przed tr 200kurczak/wolowina + 150ryz + warzywa
po tr iso bialka
5. po tr 200kurczak/ wolowina +150 ryz + warzywa
6. 200twarog + bialko dodatkowa porcje?! + oliwa

więc narazie wygląda to tak, oczywiscie wszelkie zmiany - sugestie beda brane pod uwage
 
 
   
666

SOGI: 592725

z piekła rodem

Pomógł: 69 razy
Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 8178
  Wysłany: Nie Sie 10, 2008 10:34 pm     

1. ok , a Flexa+ hydrolizat na noc
2. zastap platki ryzem , badz kasza
3. j.w.
4. ok , tylko rzecz jasna jakos 1,5 godz przed zebys byl w stanie trening zrobic, po treningu tylko gainer zaden izolat.
5. godz po gainerze , ok i 100g ryzu wystarczy
6. moze byc sama proteina lub sam twarog

tak ja bym mniej wiecej w Twoim przypadku to widzial.
 
 
   
vlk

SOGI: 314

zawodowiec


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 07 Sie 2008
Posty: 397
  Wysłany: Nie Sie 10, 2008 10:36 pm     

wyglada na moje, niewprawione oko Ok


ja jem wiecej drobiu i mniej wegli. kiedys wcinalem takie ilosci ryzu jak Ty. nie bylem w stanie tego przerobic, ale kazdy ma inny organizm
_________________
body-factory.pl
 
 
   
Solinvictus

SOGI: 23

świerzak

Dołączył: 10 Sie 2008
Posty: 23
  Wysłany: Pon Sie 11, 2008 12:40 pm     

Jakie są proporcje między tłuszczami w Twojej diecie. Obawiam się, że przy dużej ilości oliwy i żółtek jaj spożywasz zbyt dużo, o-6, co jest niezdrowe. Warto uwzględnić w diecie tłuste ryby morskie (świeże, nie wędzone czy z puszki), olej lniany oraz czerwone tłuste mięso jako źródło nasyconych kwasów tłuszczowych.
Do śniadania wskazane byłyby warzywa (pytanie, jakie warzywa spożywasz w ciągu dnia) lub owoc. Tak jak napisał 666 powinieneś urozmaicić źródła węglowodanów. W ciągu dnia – płatki owsiane, kasza gryczana, ryż brązowy, makaron razowy. Przed treningiem ryż biały lub paraboliczny. Bezpośrednio po i przed treningiem WPC/Izolat + banany. Na noc twaróg z oliwą lub odżywka białkowa oparta na kazeinie.
 
 
   
vlk

SOGI: 314

zawodowiec


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 07 Sie 2008
Posty: 397
  Wysłany: Pon Sie 11, 2008 1:16 pm     

?a jak ktos nie je czerwonego miecha? czyms to mozna zastapic?

jemy drob i ryby. wolowiny i inne poprostu nie przechodza mi przez gardlo

? druga sprawa, moze bandalna. Jak olej lniany znosi obrubke termiczna w mikrofali? przynajmnie dwa posilki jem w pracy a tam moge sobie podgrzewac zarcie tylko w mikrofalfce
_________________
body-factory.pl
 
 
   
nrw

SOGI: 2147479409

pitbullshop

Pomógł: 14 razy
Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 2571
  Wysłany: Pon Sie 11, 2008 1:21 pm     

wolowine ciezko czyms zastapic wolowina to wolowina

oleju lnianego nie powinno sie obrabiac termicznie
 
 
   
vlk

SOGI: 314

zawodowiec


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 07 Sie 2008
Posty: 397
  Wysłany: Pon Sie 11, 2008 1:23 pm     

:/
ale ja nie moge i juz

moze kiedys sie przemoge. jadlem juz szarancze w czekoladzie to moze i wolo pojdzie
_________________
body-factory.pl
 
 
   
nrw

SOGI: 2147479409

pitbullshop

Pomógł: 14 razy
Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 2571
  Wysłany: Pon Sie 11, 2008 1:26 pm     

wolowine trzeba dobrze przyrzadzic wtedy smakuje znakomicie

co do szaranczy w czekoladzie nigdy nie jadlem :)
 
 
   
Solinvictus

SOGI: 23

świerzak

Dołączył: 10 Sie 2008
Posty: 23
  Wysłany: Pon Sie 11, 2008 2:25 pm     

Dokładnie tak jak pisze nrw. Olej lniany spożywamy tylko na zimno, przechowujemy go w lodówce i pilnujemy daty ważności. W praktyce łatwiej wychodzi mielenie na świeżo siemienia lnianego.
Co do czerwonego mięsa, głównie chodziło mi o schab i karkówkę wieprzową, jako źródła kwasów tłuszczowych nienasyconych. Jeśli brakuje nam ich w bilansie, a nie jemy czerwonego mięsa, można się suplementować np. olejem MCT. Oczywiście jedzenie wołowiny czy polędwicy to także dobry pomysł, aby dostarczać pełnowartościowego białka i innych cennych składników pokarmowych. Pytanie, czego bardziej Ci brakuje w diecie vlk? Różnorodności źródeł białka czy też tłuszczów nasyconych.
 
 
   
vlk

SOGI: 314

zawodowiec


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 07 Sie 2008
Posty: 397
  Wysłany: Pon Sie 11, 2008 3:56 pm     

u mnie to chyba sam nie wiem


zrodla bialka:
-drob
- jajka
- ser bialy
- ryby (glownie tunczyk, wedzony losos)
- odzywki :?


zrodla tluszczy:
- oliwa z oliwek
- olej lniany
- miescha wym wyzej
- orzechy rozniste
_________________
body-factory.pl
 
 
   
Solinvictus

SOGI: 23

świerzak

Dołączył: 10 Sie 2008
Posty: 23
  Wysłany: Pon Sie 11, 2008 4:59 pm     

Najprościej będzie, jak obliczysz sobie procent realizacji zapotrzebowania na białko i poszczególne tłuszcze w Dzienniku Posiłków. Wtedy będziemy wiedzieli, czego Ci brakuje, i co można zaproponować by uzupełnić braki. Białko wiadomo – jeśli nie stosujemy dopingu to 2 g na kg masy ciała ze wszystkich źródeł starczy w zupełności. Proporcje między tłuszczami powinny być ustalone na poziomie 1:1:1.
 
 
   
vlk

SOGI: 314

zawodowiec


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 07 Sie 2008
Posty: 397
  Wysłany: Pon Sie 11, 2008 5:23 pm     

wiem
tak tez robilem

klopot mialem z tluszczami. jeszcze doniedawna wrzucalem wrzystkie do jednego wora:)

bardziej "martwi" mnie brak czerwonego miecha w diecie. ale moze bede musial sie przemoc i zmienic obyczaje kulinarne.
_________________
body-factory.pl
 
 
   
triple_ex 

SOGI: 765

MASTER
Natural Freak


test: PowerXsport
Pomógł: 5 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lip 2008
Posty: 1759
  Wysłany: Pon Sie 11, 2008 6:15 pm     

panowie wybacza, ze dopiero teraz odpisuje, ale praca to praca. Tak więc, moja dieta dotychczas opierala sie glownie na ryzu i tunczyku (jestem bogaty w rtęc %-) ), glownie z powodu kasy. Teraz mogę na to spokojnie wydac z 600zl miesiecznie, tylko z braku doswiadczenia z dobrym zywieniem, nie wiem po prostu w co sie uzbroic. Co do warzyw w ciagu dnia które spożywam to pomidor i brokuła, co do jedzenia wolowiny, jestem jak najbardziej za. Ogólnie sumując - dość szybko łapię tłuszcz więc myśle żeby bardziej zaopatrzyć się w wieksza ilość białka, zmniejszajac ww.
 
 
   
lars34

SOGI: 1

świerzak


Dołączył: 11 Sie 2008
Posty: 1
Skąd: kielce
  Wysłany: Pon Sie 11, 2008 6:31 pm     

biegaj i jedz "co chcesz." :twisted:
_________________
na razie skromnie
 
 
   
triple_ex 

SOGI: 765

MASTER
Natural Freak


test: PowerXsport
Pomógł: 5 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lip 2008
Posty: 1759
  Wysłany: Pon Sie 11, 2008 7:14 pm     

aeroby są :) , wiem mniej wiecje jak reaguje moj organizm - robiłem już wycinke w zimie, bo wtedy tluszcz gubię najłatwiej nie wiedzieć czemu, ale nie bylo jak zwiekszyć ilosci bialka więc tylko ścinałem z węgli - fat lecial ale mieso razem z nim.
 
 
   
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

theme by chariot.pl
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10