Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
wuander

SOGI: 6518

zawodowiec

Dołączył: 24 Gru 2010
Posty: 389
  Wysłany: Wto Kwi 16, 2013 8:15 pm   retencja, łatwe łapanie fatu  

panowie,
jestem po cyklu z cypka pod SW 1-10 250 week
retencja lekka czy nie lekka, ale zawsze byla i tak juz została po cyklu,
co dziwne sprawdziłem estradiol : 17 norma 11-46
sylwetka mam taka jakby opuchnięta.
Co do michy wiadomo wpadnie jakis cheat, ale przez moj sport organizm mi to zawsze wybaczał.

PS. znajomy dał mi za darmo test freak to podjadam, juz koncowka
PS2. to watroba mam sie martwic ?

daje reszte wyników :
 
 
       
Alchemy

SOGI: 774

zawodowiec

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 06 Mar 2010
Posty: 470
  Wysłany: Sro Kwi 17, 2013 5:33 pm   Re: retencja, łatwe łapanie fatu  

wuander napisał/a:
panowie,
jestem po cyklu z cypka pod SW 1-10 250 week
retencja lekka czy nie lekka, ale zawsze byla i tak juz została po cyklu,
co dziwne sprawdziłem estradiol : 17 norma 11-46
sylwetka mam taka jakby opuchnięta.
Co do michy wiadomo wpadnie jakis cheat, ale przez moj sport organizm mi to zawsze wybaczał.

PS. znajomy dał mi za darmo test freak to podjadam, juz koncowka
PS2. to watroba mam sie martwic ?

daje reszte wyników :
Obrazek


Zrobiłeś przerwę w trenowaniu przed badaniami? Wyniki nie są tragiczne. Nie masz się czym przejmować przy takim poziomie, ale tak czy siak kontroluj.

Kiedy skończyleś ten cykl? Biłeś cypionat wcześniej? Nie chcę fachmana udawać, do tego nigdy cypionatu nie biłem, ale spodziewałbym się po nim podlania. Z tego co mi wiadomo, to dla przykłądu podlewa bardziej niż enan, bo jest cięższym estrem.
 
 
       
wuander

SOGI: 6518

zawodowiec

Dołączył: 24 Gru 2010
Posty: 389
  Wysłany: Sro Kwi 17, 2013 7:59 pm     

trenuje SW, wiec dzien wczesniej wiadome ze zrobilem trening ;-)
ale martwi mnie ta retencja ktora trzyma, mimo tego ze estro w normie, to skad ona ?
 
 
       
Alchemy

SOGI: 774

zawodowiec

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 06 Mar 2010
Posty: 470
  Wysłany: Sro Kwi 17, 2013 8:25 pm     

wuander napisał/a:
trenuje SW, wiec dzien wczesniej wiadome ze zrobilem trening ;-)
ale martwi mnie ta retencja ktora trzyma, mimo tego ze estro w normie, to skad ona ?


3-4 dni bez treningu i dopiero wtedy badania. Wysiłek fizyczny podnosi próby wątrobowe. Twoje "gorsze" wyniki biorą się z wysiłku. Transaminazy znajdują się nie tylko w hepatocytach, ale również w mięśniach. Szczególnie transaminaza asparginianowa - aspat.

Co do przedłużającej się "opuchlizny", hm. Może jest to wynik Twojej, ewentualnej, większej predyspozycji do retencjonowania wody podskórnej po androgenach i jej poziom spada wolniej niż poziom estro, dlatego estro w normie, a wody ciągle za dużo. Może dokłada się tutaj składowa w postaci złego żarcia. Ale to tylko takie moje gdybanie w tym momencie. Mam nadzieję, że wypowie się ktoś jeszcze.
 
 
       
wuander

SOGI: 6518

zawodowiec

Dołączył: 24 Gru 2010
Posty: 389
  Wysłany: Sro Kwi 17, 2013 8:47 pm     

Myslalem, ze retencja/woda podskorna to tylko i widocznie od wysokiego poziomu estro.
Ale masz racje, zawsze mialem tendencje do lapania retencji.
Watroba sie nie martwie, bo wiem ze wlasnie trening tez robi swoje na wyniki.
 
 
       
Alchemy

SOGI: 774

zawodowiec

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 06 Mar 2010
Posty: 470
  Wysłany: Sro Kwi 17, 2013 9:41 pm     

Wątrobą nie masz się co przejmować. Bo przecież nie czujesz żadnego kłucia, rozpierania w prawym podżebrzu? Rozumiem, że badania zrobiłeś profilaktycznie, a nie w wyniku wystąpienia jakiegoś niepokojącego objawu.

Wydaje mi się, że niektórzy bardziej potrafią się ulać, a inni mniej.

A może sobie wkręcasz? :cool:
 
 
       
666

SOGI: 599753

z piekła rodem

Pomógł: 64 razy
Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 7933
  Wysłany: Sro Kwi 17, 2013 10:51 pm     

nie ma co sie martwic watroba . nieznaczne odchyly od normy. to jakby zjesc cos wieczorem a rano isc na badania , pozatym trening tez robi swoje
_________________
Power X Sport Team
 
 
       
JOR5 

SOGI: 1698

MASTER
Trener Osobisty

Pomógł: 35 razy
Wiek: 29
Dołączył: 26 Kwi 2009
Posty: 2625
Skąd: JG
  Wysłany: Czw Kwi 18, 2013 6:24 am     

nie ma strachu... jezeli chcesz byc pewien idz na badania po nietreningowym weekendzie i wtedy sie okaze co i jak. Co do opuchniecia to moze byc zwiazane z nadmiarem sodu albo zwyklych mieszanek przypraw... tak samo moze to byc pierwszy symptom przetrenowania tak samo jak watroba... moze nalezy odpoczac?? Albo przyjrzec sie diecie
 
 
 
       
wuander

SOGI: 6518

zawodowiec

Dołączył: 24 Gru 2010
Posty: 389
  Wysłany: Czw Kwi 18, 2013 7:32 am     

myslicie, ze opuchniecie wodą to moze byc od watroby rowniez ?
 
 
       
JOR5 

SOGI: 1698

MASTER
Trener Osobisty

Pomógł: 35 razy
Wiek: 29
Dołączył: 26 Kwi 2009
Posty: 2625
Skąd: JG
  Wysłany: Czw Kwi 18, 2013 8:24 am     

kazdy stan zapalny moze powodowac retencje... a moze to przetrenowanie??
 
 
 
       
wuander

SOGI: 6518

zawodowiec

Dołączył: 24 Gru 2010
Posty: 389
  Wysłany: Czw Kwi 18, 2013 8:49 am     

to co zapodać na te watrobe ?

przetrenowanie napewno nie, juz znam swoj organizm i wiem kiedy potrzebuje odpoczynku ;-)

dzieki za rady !
 
 
       
JOR5 

SOGI: 1698

MASTER
Trener Osobisty

Pomógł: 35 razy
Wiek: 29
Dołączył: 26 Kwi 2009
Posty: 2625
Skąd: JG
  Wysłany: Czw Kwi 18, 2013 10:52 am     

wrzucaj heparegen 4 tab dziennie przez miesiac podzielone na 2 porcje w ciagu dnia...

do tego pij herbate z pokrzywy 3x dziennie po 2 saszetki
 
 
 
       
JOR5 

SOGI: 1698

MASTER
Trener Osobisty

Pomógł: 35 razy
Wiek: 29
Dołączył: 26 Kwi 2009
Posty: 2625
Skąd: JG
  Wysłany: Czw Kwi 18, 2013 10:53 am     

wrzucaj heparegen 4 tab dziennie przez miesiac podzielone na 2 porcje w ciagu dnia...

do tego pij herbate z pokrzywy 3x dziennie po 2 saszetki
 
 
 
       
wuander

SOGI: 6518

zawodowiec

Dołączył: 24 Gru 2010
Posty: 389
  Wysłany: Czw Kwi 18, 2013 2:46 pm     

a cos innego zamiast, bo niewiem czy do heparagenu mam dostep?

a moze byc pokrzywa w tabsach np ?
 
 
       
donpitbull

SOGI: 3289

MASTER


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 29 Wrz 2008
Posty: 1651
  Wysłany: Czw Kwi 18, 2013 2:51 pm     

ja polecam oczyszczanie wątroby przy pomocy oliwy z sokiem z cytryny- poszukaj na google jest ładnie rozpisane.
_________________
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
 
 
       
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

theme by chariot.pl
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10