Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Vegas Michael 

SOGI: 19

świerzak
Optivita Nutrition

Wiek: 39
Dołączył: 13 Lis 2010
Posty: 7
Skąd: Las Vegas
   Wysłany: Czw Gru 01, 2011 10:20 pm   ALOES - jego mega lecznicze wlasciwosci -UWAGA jest wiele sy  

Wiec jak w temacie
Chcial bym ostrzEc przed wieloma ALOESAMI na naszym rynku ktore sa robione w WIEKSZOSCI ze sproszkowanego Aloesu, i wielokrotnie przetwozonego, nie organicznego z pestycydami itp.
BARDZO rzadko zdaza sie ze jest wyciskany na swiezego ALOESU nastepnei woda czyli 3/4 jest odsaczana i mamy KONCENTRAT
Ja polecam szczegolnie :
ALOE LIFE GOLD 32oz lub mniejszy
Sorki na zdjeciu jest inny smak ja polecan RAW(GOLD) naturalny o najwiekszej zawartosci aloesu, ale cos za cos bo smak mega naturalny:)

STRONA INTERNETOWA PRODUCENA W USA
http://www.aloelife.com/

Cherry Berry Whole Leaf Aloe Vera koncentrat jest najwyższej jakości Aloe Vera w butelce zapewnia maksimum korzyści przy podjęte na dobę, 7% naturalny koncentratu soku owocowego BEZ dodanego (cukru). Jest to 03:01 koncentratu, zawierającego żółty sok (my usuwamy 3 litry wody od 4 kwarty z aloesu do równego, jeden litr Aloe koncentrat) z masy średnio 14.500 na butelkę. Korzyści obejmują pomoc w trawieniu i wchłanianiu, gdy podjęte przed posiłkami, energii, Immune System Support, Anti-zapalny wsparcie dla tkanek i stawów, alergii, wsparcia wątroby, strach Bowell, Fibromialgia, Candida, skóry, trwałość itd. wysokiej jakości formuła zawiera nie ma wody i nie ma wysokiej temperatury lub utleniania stosowanych w przetwórstwie z zachowaniem wszystkich niezbędnych składników odżywczych i polysaccarides nienaruszony zapewniając maksymalną wsparcia immunologicznego systemu.Naturalny smak Cherry Berry jest pyszne i osób dorosłych oraz dzieci cieszyć się smakiem zapewnia te same korzyści jak złoto smak tylko 7% soków owocowych dodaje.
Najlepszy moim zdaniem z lini jes ALOE GOLD poprostu najmocniejszy z wszytskich co reklamuja

ALOES
A TU WLASNIE WIEDZA Z INTERNETU :

Aloes i jego lecznicze oraz kosmetyczne właściwości znany był już w starożytności. Grecy i Rzymianie przypisywali mu działanie hamujące wypadanie włosów. Indianie wierzyli, że miąższ aloesowy posiada właściwości odmładzające. Znano również jego działanie oczyszczające i przeczyszczające organizm, stosowano go jako panaceum na wiele dolegliwości – głównie związanych z trawieniem. W miarę rozwoju nauki i badań nad aloesem wskazań do stosowania aloesu przybywało.
Substancje czynne i ich mechanizm działania w organizmie.

Obecny stan wiedzy o aloesie jest duży – naukowcy zidentyfikowali ok. 200 związków występujących w aloesie. Większość została przebadana, określono również wpływ poszczególnych substancji na funkcjonowanie organizmu. Wydaje się jednak, że jeszcze nie jedna tajemnica drzemie w dobroczynnym aloesie. Z dużą dozą prawdopodobieństwa można jednak już dzisiaj stwierdzić, że siła oddziaływania aloesu tkwi nie tylko w ilości składników czynnych, jak w ich synergicznym działaniu.
Nie sposób opisać wszystkich 200 składników, warto wymienić kilka – tych najważniejszych:
aminokwasy - aloes zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne czyli te których organizm nie syntetyzuje, i które dla prawidłowego funkcjonowanie organizmu, muszą być dostarczane wraz z pożywieniem. Aloes zawiera również aminokwasy endogenne, czyli takie które organizm może sam wytwarzać.
antrachinony – substancje o silnych właściwościach przeciwbólowych, przeciwbakteryjnych, przeciwgrzybiczych i przeciwwirusowych. Zawarta w skórce aloesowych liści aloina (związek antrachinonowy) wykazuje działanie przeczyszczające, co przez wiele lat wskazywało na główne wskazanie terapeutyczne aloesu jako środka silnie przeczyszczającego. Obecnie w odpowiednio pozyskiwanych i stabilizowanych napojach i sokach aloesowych związki antrachinonowe zachowują swoje właściwości przeciwbólowe czy przeciwwirusowe nie wywołując przy tym negatywnych skutków ubocznych takich jak właśnie zbyt silne działanie przeczyszczające.
enzymy - niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu substancje, których główną funkcją jest rozbijanie cząstek pokarmu do formy składników odżywczych łatwo trawionych i przyswajanych przez organizm. Enzymy ułatwiają i usprawniają trawienie, ale także stymulują np. układ immunologiczny.
lignina – związek zapewniający aloesowi zdolność penetracji w głąb skóry, spełniający rolę nośnika dla innych składników aloesu.
związki mineralne - najważniejsze występujące w aloesie to: wapń, chrom, miedź, żelazo, magnez mangan, potas, fosfor, sód, cynk.
mono- i polisacharydy - aloes zawiera glukozę i mannozę (czyli monosacharydy) oraz różne cukry złożone z długich łańcuchów czyli polisacharydy. Udowodniono, że frakcja polisacharydów silnie regeneruje i wzmacnia układ odpornościowy, działa antywirusowo , stymuluje produkcję makrofagów (białe ciałka krwi odpowiedzialne za niszczenie bakterii, komórek nowotworowych, wirusów itd.) oraz pobudza makrofagi do produkcji czynników odpornościowych takich jak interferon i interleukiny.
kwas salicylowy - podobny w swoich właściwościach do aspiryny.
saponiny (glikozydy) - pieniste substancje o właściwościach antyseptycznych i myjących.
sterole - roślinne steroidy wykazujące właściwości przeciwbólowe, przeciwzapalne i odkażające.
witaminy: C, B1, B2, B3, B6, B12, E,
oraz np. kwas foliowy, beta karoten czy retinol.

Miąższ aloesowy jest surowcem wykorzystywanym do produkcji soku, zawiera on mono i polisacharydy, enzymy, aminokwasy, związki mineralne, witaminy oraz nieobecny w soku błonnik, który wspiera procesy trawienne, zapobiega zaparciom, wspomaga odtruwanie organizmu wchłaniając z jelit szkodliwe produkty przemiany materii.
Metoda produkcji – pozyskiwania soku z aloesu.

Aby zachować jak najwięcej biologicznie istotnych właściwości aloesu wciąż prowadzone są prace nad udoskonalaniem metod pozyskiwania aloesowego soku i miąższu. Najlepszym i najefektywniejszym sposobem otrzymywania i przetwarzania surowca jest opatentowany proces TTS. To metoda gwarantująca utrzymanie takich warunków czasowych, temperaturowych i higienicznych aby powstrzymany był enzymatyczny rozkład polisacharydów do cukrów prostszych (zarówno w surowcu jak i w produkcie końcowym – soku, czy miąższu). Zastosowanie procesu TTS gwarantuje utrzymanie polisacharydów o średniej masie cząsteczkowej (50.000 – 100.000 daltonów). Udowodniono, że polisacharydy o takiej masie cząsteczkowej charakteryzują się najwyższą aktywnością biologiczną i posiadają silne właściwości immunomodulujące. Nie wszyscy producenci są w stanie spełniać takie rygorystyczne wymagania, dlatego nie wszystkie preparaty z aloesem czy na bazie aloesu czy nawet te reklamujące się jako czysty sok aloesowy będą oddziaływać z równą mocą na nasz organizm! Aloes ostatnio stał się niebywale popularny, czy wręcz modny. Na rynkach całego świata są tysiące produktów z aloesem, od spożywczych jogurtów przez chemiczne płyny do mycia czy mydła do całkiem użytkowych pończoch. Lekarstwa, suplementy diety – wybór jest ogromny. Warto zwracać uwagę na sposób produkcji. Pieczę nad jakością produktów aloesowych sprawuje Międzynarodowa Rada Naukowa ds. Aloesu (International Aloe Science Council), która nadaje Certyfikaty Jakości zarówno produktom, jak i producentom. Należy sprawdzać czy oferowane preparaty taki Certyfikat – gwarancję jakości wykorzystanego w produkcie aloesu – posiadają. Tylko preparaty z Certyfikatem Jakości IASC gwarantują zarówno silne, dobroczynne i bezpieczne działanie aloesu.
Dlaczego warto stosować preparaty na bazie aloesu?

Odpowiedź jest jedna; dla zdrowia, dobrego samopoczucia i ładnego wyglądu. Aloes posiada szeroki zakres właściwości:
 działa kojąco na przewód pokarmowy,
 poprawia przemianę materii,
 działa przeciwzapalnie, przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczo,
 wykazuje właściwości odtruwające organizm,
 działa przeciwalergicznie i przeciwbólowo,
 posiada właściwości odżywcze,
 łagodzi podrażnienia,
 regeneruje i pobudza organizm,
 pozytywnie oddziałuje na wiele funkcji organizmu (układ odpornościowy, trawienny),
 dodaje sił i energii.
Kiedy należy zażywać produkty z aloesem?

Właściwie zawsze i codziennie.
 w dolegliwościach układu pokarmowego( wrzody żołądka, dwunastnicy, nadżerki błony śluzowej),
 przy zaparciach,
 zewnętrznie przy trudno gojących się ranach i oparzeniach,
 w dolegliwościach skórnych,
 przy wypadaniu włosów,
 podczas rekonwalescencji,
 dla uodpornienia i wzmocnienia.
POLECAM JESZCZE RAZ !!!!
_________________
“It is not the strongest of the species that survive, nor the most intelligent, but the one most responsive to change.”
 
 
       
Litwin81 

SOGI: 509

MASTER


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 19 Lip 2008
Posty: 1752
Skąd: Gdynia
  Wysłany: Pią Gru 02, 2011 12:45 am     

Także polecam,tylko ze ja mam roślinę w domu i podjadam jej pędy :P
_________________
Marszałek Piłsudski:
Naród, który nie szanuje swej przeszłości nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości.


..."Lepiej umrzeć na stojąco,niż żyć na kolanach"...
 
 
 
       
Hardlike

SOGI: 4187

świerzak

Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 178
  Wysłany: Sob Gru 10, 2011 11:27 am     

jak hodowla tego wygląda w domowych warunkach ?? Skąd sadzonki/ziarna brałeś ??
 
 
       
Litwin81 

SOGI: 509

MASTER


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 19 Lip 2008
Posty: 1752
Skąd: Gdynia
  Wysłany: Nie Sty 01, 2012 8:36 am     

Mama skądś wzięła,nie mam pojecie skąd :P
_________________
Marszałek Piłsudski:
Naród, który nie szanuje swej przeszłości nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości.


..."Lepiej umrzeć na stojąco,niż żyć na kolanach"...
 
 
 
       
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

theme by chariot.pl
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10