Autor |
Wiadomość |
|
|
|
|
kleju45
SOGI: 1796
MASTER mistrz patelni :D
Pomógł: 11 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 1801 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: Pon Lis 03, 2008 3:30 pm
|
|
|
podobno pekaja ale niewiem napewno |
_________________ "Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
koksik844
SOGI: 1130
MASTER
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Sie 2008 Posty: 1130 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Pon Lis 03, 2008 3:34 pm
|
|
|
kleju z wsadz jajco i nagraj kom to zdarzenie - bo jestem ciekaw ci sie stanie |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kleju45
SOGI: 1796
MASTER mistrz patelni :D
Pomógł: 11 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 1801 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: Pon Lis 03, 2008 3:38 pm
|
|
|
wole nie poszukam na necie jak ktos tak robi
Kolacja
Twarog poltlusty 250g
oliwa 10g
rzodkiweka 5szt
cebula polowka
sol, pieprz
jogurt naturalny
ogorek
warzywa siekamy dodajemy do twarogu dolewamy jogurtu, solimy do smaku i pyszny posilek przed snem |
_________________ "Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
koksik844
SOGI: 1130
MASTER
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Sie 2008 Posty: 1130 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Pon Lis 03, 2008 3:45 pm
|
|
|
ja wole prostote przed snem, zreszta i ta budze sie w nocy glodny wiec musze sobie jajka na noc gotowac zjem 1-2 i gicior |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
koksik844
SOGI: 1130
MASTER
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Sie 2008 Posty: 1130 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Pon Lis 03, 2008 3:45 pm
|
|
|
ja wole prostote przed snem, zreszta i ta budze sie w nocy glodny wiec musze sobie jajka na noc gotowac zjem 1-2 i gicior |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kleju45
SOGI: 1796
MASTER mistrz patelni :D
Pomógł: 11 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 1801 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: Pon Lis 03, 2008 4:00 pm
|
|
|
kwestia 10 min, a szama pyszna |
_________________ "Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
koksik844
SOGI: 1130
MASTER
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Sie 2008 Posty: 1130 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Pon Lis 03, 2008 4:16 pm
|
|
|
no dobra skor mowisz to dzis sprawdze - jak bedzie kicha to przyjde z pretensjami |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
IronMan86
SOGI: 292
Moderator Armwrestling
Dołączył: 17 Paź 2008 Posty: 292 Skąd: Tomaszów Maz./Łódź
|
Wysłany: Wto Lis 04, 2008 11:30 am
|
|
|
Ja lubię płatki owsiane błyskawiczne zalane wrzątkiem z dodatkiem białka czekoladowego mniam |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kleju45
SOGI: 1796
MASTER mistrz patelni :D
Pomógł: 11 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 1801 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: Wto Lis 04, 2008 12:21 pm
|
|
|
salatka na low carb, szamam dzisiaj
tunczyk z wody kawalki puszka
ser zolty 60-70g
papryka czerwona 1szt
ogorek kiszony 2 szt
kukurydza konserwowa 2 lyzki
oliwa lyzeczka + 100ml jogurtu naturalnego
sol, pieprz do samku
tunczyk odsaczyc z wody, warzywa posiekac, ser zetrzec na tarce, jogurt wymieszac z oliwa dodac sol i pieprz do samku wszystko wymieszac
salatka mniam mniam, mozna szamac jako zamiennik kurczaka |
_________________ "Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kleju45
SOGI: 1796
MASTER mistrz patelni :D
Pomógł: 11 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 1801 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: Wto Lis 04, 2008 9:16 pm
|
|
|
a co myslicie o owocach morza?? |
_________________ "Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
koksik844
SOGI: 1130
MASTER
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Sie 2008 Posty: 1130 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Wto Lis 04, 2008 9:31 pm
|
|
|
heh uwielbiam ten shit
szkoda tylko ze taki drogi
musze sie jeszcze na slimaki skusic bo nie jadlem heh |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kleju45
SOGI: 1796
MASTER mistrz patelni :D
Pomógł: 11 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 1801 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: Wto Lis 04, 2008 9:35 pm
|
|
|
smaczny jest chodzi mi o wartosci odzywcze, warto czy nie szamac?? |
_________________ "Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
koksik844
SOGI: 1130
MASTER
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Sie 2008 Posty: 1130 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Wto Lis 04, 2008 9:47 pm
|
|
|
zdrowe na 100%
dietetycznei tez nie odbigaja od norm ale to by bylo trzeba dokladnie w tabelach sprawdzic no i droga alternatywa to.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wojski
SOGI: 7
świerzak
Dołączył: 11 Paź 2008 Posty: 7
|
Wysłany: Śro Lis 05, 2008 7:48 am
|
|
|
hehe widze ze pisaliscie tutaj cos o jajkach z mikforali kiedys probowalem w sumie to wcale nie pekly wygladaly raczej jak taka mega sztywna jajecznica, jednak w smaku za dobre nie byly i na dodatek lekko zaciagaly w smaku "elektronicznym" smakiem mikrofalowki |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inferno03
SOGI: 43
świerzak
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Paź 2008 Posty: 43 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Śro Lis 05, 2008 6:38 pm
|
|
|
Makaron z sosem Węgierskim
Składniki:
- 2-3 kiełbasy obojętnie jakie byle nie grilowe bo to największy syf
- 3 ogórki kiszone średniej wielkości
- 2 cebule średnie
- koncentrat pomidorowy
- przyprawy: łyżeczka papryki ostrej, słodkiej, 2 łyżeczka przyprawy do kurczaka, sól, cukier, magi w płynie
- 5-6 łyżeczek maki
- łyżka Palmy margaryny
Sposób przygotowania:
Kroimy kiełbasę, cebule i ogórki w kostkę.
Rozgrzewamy w garnku Palmę i wrzucamy kiełbasę. Po 2 minutach dodajemy paprykę słodką, ostra oraz przyprawę do kurczaka. Podsmażamy 5-8 minut mieszając co jakiś czas.
Następnie dodajemy cebule oraz troszkę wody aby się na nim nie przypaliło przykrywamy i smażymy aż cebula zmięknie. Następnie dodajemy ogórki, mieszamy i smażymy pod przykryciem jakieś 10-15 minut za ogórek zmięknie.
Następnie dodajemy 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego oraz trochę magi, soli i cukru. Podsmażamy nasz farsz z koncentratem jakieś 5 minut.
Następnie dolewamy wody aż do poziomu zakrycia naszego farszu.
W czasie gdy sos będzie się gotować należy przygotować sok pomidorowy do naszego sosu. Do szklanki dajemy dwie czubate łyżeczki koncentratu, trochę soli, magi oraz pół łyżeczki cukru. Zalewamy woda(może być ciepła szybciej nam się rozpuści koncentrat) i mieszamy. Następnie wlewamy do naszego sosu. Czynność tą powtarzamy 3 razy. Podgrzewamy nasz sos na małym ogniu 5 minut i następnie zwiększamy gaz aby sos zagotować. W tym czasie przygotowujemy mąkę z woda do zagęszczenia sosu. Do szklanki z ¾ wody dodajemy 5-6 łyżeczek maki i dokładnie mieszamy. Gdy już nasz sos się gotuje wlewamy stopniowo wodę z mąką mieszając i robimy to tak długo aż nie uzyskamy gęstości sosu takiej jaka nas interesuje(ja wlałem cala szklankę).
Gotujemy jeszcze chwile wszystko i już można podawać. Najlepszym makaronem do tego sosu są świderki lub rurki.
Smacznego życzy Inferno!!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|