Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
tom

SOGI: 8289

zawodowiec

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 04 Wrz 2008
Posty: 420
  Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 8:44 pm     

wpc dodaje minimum tylko do smaku :wink: bialka i tak jest sporo od sera i bialek jaj.
 
 
       
lg

SOGI: 589

zawodowiec

Dołączył: 10 Sty 2009
Posty: 289
  Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 9:13 pm     

generalnie sadzi baki od nadmiaru blonnika.. od mieszania rodzajow bialek.. ja zszedlem z owsianki tez generalnie, jem 1 dziennie i poprawila mi sie praca ukladu pokarmowego, ale i tak daleko do idealu... siemie lniane pomaga. tanie a dobre. tez bylem sceptykiem.. ale to dobra sprawa.. polecam sprobowac
 
 
       
grucha12

SOGI: 15

świerzak

Dołączył: 28 Sie 2011
Posty: 15
  Wysłany: Pon Wrz 05, 2011 6:37 am     

z rana nie mam czasu na gotowaniie,parzenie,smarzenie jak mam wolne to robilem i placki i rozne inne pierdoly ale z rana nie mam na to czasu wiec miksuje surowe dowalam bialka i pije zagryzam rodzynkami i lece do roboty
i chodzi mi o to czy surowe nie szkodza?
 
 
       
metro

SOGI: 8187

profesjonalista

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Sty 2010
Posty: 786
  Wysłany: Pon Wrz 05, 2011 10:08 am     

W surowym białku jaja występuje awidyna która blokuje wchłanianie wit. H, w dodatku możesz zafundować sobie salmonellę (zwłaszcza latem).
Placki owsiane lub z każdych innych płatków możesz zrobić sobie wieczorem dzień wcześniej więc to chyba żaden problem. Do płatków można dodać rodzynki, suszone owoce, orzechy więc można zjeść i smacznie, i zdrowo. Podam przepis na placki śniadaniowe z crunchy:
Teflonową patelnię przecieramy natłuszczonym papierem ręcznikowym lub spryskujemy PAMem lub Berkley&Johnson, nakrywamy pokrywką i rozgrzewamy na średnim ogniu. W tym czasie do miski rozbijamy jajka lub same białka (ile chcemy), do tego dosypujemy crunchy (proporcje na smak, jak kto woli). Dokładnie mieszamy i wylewamy na mocno rozgrzaną patelnię. Równomiernie rozprowadzamy, nakrywamy pokrywką, zmniejszamy ogień a po minucie w ogóle wyłanczamy gaz. Placek zostawiamy tak na parę minut aby jajka dobrze się ścięły. Nie odwracamy na drugą stronę, rozgrzana pokrywka będzie nam ogrzewała wierzch. Jeżeli chcemy mieć mocno ścięty placek to trzymamy dłużej, mniej- to krócej, trzeba się samemu przekonać którą wersję preferujemy. Smacznego!
 
 
       
grucha12

SOGI: 15

świerzak

Dołączył: 28 Sie 2011
Posty: 15
  Wysłany: Pon Wrz 05, 2011 2:25 pm     

no to mi odpowiedziales na moje pytanie... :mrgreen:


wiem co mozna dodac do platkow i jak zrobic placki

chodzi o to ze wygodnie mi z rana wstac i na szybko je wypic z bialkiem ;) miele je w mlynku do kawy, 2 minuty i wypite

kumasz o co mi chodzi ?
 
 
       
metro

SOGI: 8187

profesjonalista

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Sty 2010
Posty: 786
  Wysłany: Pon Wrz 05, 2011 4:33 pm     

Przeczytaj UWAŻNIE pierwsze zdanie-to była odpowiedz na pytanie czy surowe białka (jajka) szkodzą... :idea:
Przepis na placki może komuś się przyda, zawsze warto zjeść coś pożywnego i smacznego :wink: .
 
 
       
grucha12

SOGI: 15

świerzak

Dołączył: 28 Sie 2011
Posty: 15
  Wysłany: Pon Wrz 05, 2011 5:14 pm     

ale ja caly czas pytam o platki owsiane a nie o jajka hehehe
 
 
       
metro

SOGI: 8187

profesjonalista

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Sty 2010
Posty: 786
  Wysłany: Pon Wrz 05, 2011 9:00 pm     

Tak samo szkodzą jak surowe owoce i warzywa :mrgreen:
 
 
       
JOR5 

SOGI: 1698

MASTER
Trener Osobisty

Pomógł: 35 razy
Wiek: 29
Dołączył: 26 Kwi 2009
Posty: 2625
Skąd: JG
  Wysłany: Pon Wrz 05, 2011 9:04 pm     

metro, przepis wprost z FUTUREBODY :-P
 
 
 
       
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

theme by chariot.pl
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11