Autor |
Wiadomość |
|
|
|
|
tomczer17 [Usunięty]
SOGI: 52
|
Wysłany: Pon Lis 03, 2008 9:17 am
|
|
|
smacznie to wyglada. musze spróbowac |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kleju45
SOGI: 1796
MASTER mistrz patelni :D
Pomógł: 11 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 1801 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: Pon Lis 03, 2008 12:07 pm
|
|
|
Placki z piersia
Składniki:
* 2 jajka
* 2 łyżki oliwy
* 2 duże łyżki mąki kukurydzianej
* ser żółty
* natka pietruszki
* 1 duża cebula
* łyżka oliwy, sól, pieprz i wegeta
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka pokroic w kostkę, ser żółty utrzec na tarce, cebulę pokroic w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszac i smażyc jak placki ziemniaczane
Kozak danie palce lizac, usmazylem na 2 dni |
_________________ "Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vhailor
SOGI: 1851
MASTER don Corleone
Pomógł: 5 razy Wiek: 33 Dołączył: 22 Sie 2008 Posty: 1667
|
Wysłany: Pon Lis 03, 2008 2:40 pm
|
|
|
ja ostatnio jem jakiegoś kurczaka w sosie ziołowym takim białym. Będę miał trochę czasu to wrzucę przepis dokładny |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
koksik844
SOGI: 1130
MASTER
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Sie 2008 Posty: 1130 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Pon Lis 03, 2008 2:51 pm
|
|
|
podaj nazwe tego sosu ja mozesz bo tez kiedys mi kobieta zrobila w takim lecz nie pamietam nazwy |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kleju45
SOGI: 1796
MASTER mistrz patelni :D
Pomógł: 11 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 1801 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: Pon Lis 03, 2008 3:10 pm
|
|
|
chyba chodzi o smietanowo-ziolowy |
_________________ "Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
koksik844
SOGI: 1130
MASTER
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Sie 2008 Posty: 1130 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Pon Lis 03, 2008 3:26 pm
|
|
|
jakis taki byl.. lecz chodzi mi tu o prducenta, nazwe.. bo nie moge tego na polkach znalezc .. help.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kleju45
SOGI: 1796
MASTER mistrz patelni :D
Pomógł: 11 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 1801 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: Pon Lis 03, 2008 3:29 pm
|
|
|
winiary sposob na kurczaka |
_________________ "Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
koksik844
SOGI: 1130
MASTER
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Sie 2008 Posty: 1130 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Pon Lis 03, 2008 3:42 pm
|
|
|
eee to wole juz z sosem czekoladowym to zjec - zeszta polecam na slodko ... kwestia gustu ale mi pasuje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kleju45
SOGI: 1796
MASTER mistrz patelni :D
Pomógł: 11 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 1801 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: Pon Lis 03, 2008 3:46 pm
|
|
|
tak z ananasem i czerwona fasola jest gut |
_________________ "Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
koksik844
SOGI: 1130
MASTER
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Sie 2008 Posty: 1130 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Pon Lis 03, 2008 5:34 pm
|
|
|
Udka kurczaka po cygańsku
SKŁADNIKI :
* 4 udka kurczaka
* duża cebula
* 2 duże ząbki czosnku
* 2 marchewki
* 2 białe części pora(nie koniecznie)
* 1/2 selera średniej wielkośći
* korzeń pietruszki
* szklanka rosołu
* musztarda
* masło
* sól
* pieprz
* "Warzywko"
Wytarte wilogtną,skropioną octem ściereczką udka dzielimy na 2 częśći( pałki oddziedzlnie i reszta oddzielnie),posypujemy dość obficie przyprawami,smarujemy ze wszystkich stron musztardą i układamy na spodzie brytfanny.Na udka rozkładamy rozdrobnione masło,utarte na jarzynowej tarce warzywa oraz drobno pokrojone cebulę i czosnek.Naczynie przykrywamy i wstawiamy na 30 minut do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni Celsjusza.Brytfannę wyciągamy z piekarnika,całość podlewamy rosołem i dusimy pod przykryciem aż składniki będą miękkie(ok.15 min.) . Podajemy z grubym makaronem lub ryżem (według uznania). |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kleju45
SOGI: 1796
MASTER mistrz patelni :D
Pomógł: 11 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 1801 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: Pon Lis 03, 2008 10:25 pm
|
|
|
na mase jak znalazl, bo na wycinke to raczej odpada |
_________________ "Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inferno03
SOGI: 43
świerzak
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Paź 2008 Posty: 43 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Śro Lis 05, 2008 6:42 pm
|
|
|
Paella z kurczakiem i owocami morza
Składniki:
500 g małży,
6 udek kurczaka,
3 ząbki czosnku,
2 cebule,
2 czerwone papryki,
4 łyżki oleju,
8 krewetek,
300 g filetów rybnych,
300 g ryżu,
3/4 l bulionu warzywnego, szczypta szafranu,
1 liść laurowy,
1 łyżeczka słodkiej papryki, sól, pieprz,
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Przepis:
Małże umyć, udka opłukać i osuszyć. Czosnek i cebule oczyścić i pokroić. Papryki umyć, po usunięciu gniazd nasiennych pokroić w kostkę. Udka smażyć 10 minut na 2 łyżkach oleju, wyjąć i odstawić w cieple miejsce. Na tym samym oleju podsmażać malże, aż skorupki się otworzą. Dodać krewetki, cebulę, czosnek i paprykę, całość krótko podsmażyć. Wlać 2 łyżki oleju, włożyć rybę i krótko dusić. Wszystkie składniki wyjąć z patelni. Na tę samą patelnię wsypać ryż, dodać bulion, szafran, liść laurowy, słodką paprykę i dusić na wolnym ogniu 20 minut. Piekarnik rozgrzać do 150°C. Podsmażone wcześniej składniki dodać do ryżu i doprawić do smaku. Patelnię przykryć folią aluminiową, potrawę piec 15 minut. Paellę posypać pietruszką.
Tak mniej więcej wyglada po ugotowaniu Zdjecia nie robilem
Bardzo polecam to danie sam potrafie to zrobic i jest naprawde bardzo łatwe w przyrzadzeniu, i naprawde jest bardzo pyszne |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|