Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
tomczer17
[Usunięty]

SOGI: 52


  Wysłany: Pon Lis 03, 2008 9:17 am     

smacznie to wyglada. musze spróbowac
 
 
   
kleju45 

SOGI: 1796

MASTER
mistrz patelni :D


Pomógł: 11 razy
Wiek: 39
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 1801
Skąd: Podkarpacie
  Wysłany: Pon Lis 03, 2008 12:07 pm     

Placki z piersia
Składniki:
* 2 jajka
* 2 łyżki oliwy
* 2 duże łyżki mąki kukurydzianej
* ser żółty
* natka pietruszki
* 1 duża cebula
* łyżka oliwy, sól, pieprz i wegeta

Przygotowanie:
Pierś z kurczaka pokroic w kostkę, ser żółty utrzec na tarce, cebulę pokroic w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszac i smażyc jak placki ziemniaczane

Kozak danie palce lizac, usmazylem na 2 dni :)
_________________
"Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider
 
 
   
vhailor

SOGI: 1851

MASTER
don Corleone


Pomógł: 5 razy
Wiek: 33
Dołączył: 22 Sie 2008
Posty: 1667
  Wysłany: Pon Lis 03, 2008 2:40 pm     

ja ostatnio jem jakiegoś kurczaka w sosie ziołowym takim białym. Będę miał trochę czasu to wrzucę przepis dokładny :)
 
 
   
koksik844

SOGI: 1130

MASTER


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Sie 2008
Posty: 1130
Skąd: Poznań
  Wysłany: Pon Lis 03, 2008 2:51 pm     

podaj nazwe tego sosu ja mozesz bo tez kiedys mi kobieta zrobila w takim lecz nie pamietam nazwy :(
 
 
   
kleju45 

SOGI: 1796

MASTER
mistrz patelni :D


Pomógł: 11 razy
Wiek: 39
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 1801
Skąd: Podkarpacie
  Wysłany: Pon Lis 03, 2008 3:10 pm     

chyba chodzi o smietanowo-ziolowy
_________________
"Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider
 
 
   
koksik844

SOGI: 1130

MASTER


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Sie 2008
Posty: 1130
Skąd: Poznań
  Wysłany: Pon Lis 03, 2008 3:26 pm     

jakis taki byl.. lecz chodzi mi tu o prducenta, nazwe.. bo nie moge tego na polkach znalezc .. help..
 
 
   
kleju45 

SOGI: 1796

MASTER
mistrz patelni :D


Pomógł: 11 razy
Wiek: 39
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 1801
Skąd: Podkarpacie
  Wysłany: Pon Lis 03, 2008 3:29 pm     

winiary sposob na kurczaka
_________________
"Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider
 
 
   
koksik844

SOGI: 1130

MASTER


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Sie 2008
Posty: 1130
Skąd: Poznań
  Wysłany: Pon Lis 03, 2008 3:42 pm     

eee to wole juz z sosem czekoladowym to zjec - zeszta polecam na slodko ... kwestia gustu ale mi pasuje :)
 
 
   
kleju45 

SOGI: 1796

MASTER
mistrz patelni :D


Pomógł: 11 razy
Wiek: 39
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 1801
Skąd: Podkarpacie
  Wysłany: Pon Lis 03, 2008 3:46 pm     

tak z ananasem i czerwona fasola jest gut
_________________
"Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider
 
 
   
koksik844

SOGI: 1130

MASTER


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Sie 2008
Posty: 1130
Skąd: Poznań
  Wysłany: Pon Lis 03, 2008 5:34 pm     

Udka kurczaka po cygańsku
SKŁADNIKI :

* 4 udka kurczaka
* duża cebula
* 2 duże ząbki czosnku
* 2 marchewki
* 2 białe części pora(nie koniecznie)
* 1/2 selera średniej wielkośći
* korzeń pietruszki
* szklanka rosołu
* musztarda
* masło
* sól
* pieprz
* "Warzywko"
Wytarte wilogtną,skropioną octem ściereczką udka dzielimy na 2 częśći( pałki oddziedzlnie i reszta oddzielnie),posypujemy dość obficie przyprawami,smarujemy ze wszystkich stron musztardą i układamy na spodzie brytfanny.Na udka rozkładamy rozdrobnione masło,utarte na jarzynowej tarce warzywa oraz drobno pokrojone cebulę i czosnek.Naczynie przykrywamy i wstawiamy na 30 minut do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni Celsjusza.Brytfannę wyciągamy z piekarnika,całość podlewamy rosołem i dusimy pod przykryciem aż składniki będą miękkie(ok.15 min.) . Podajemy z grubym makaronem lub ryżem (według uznania).
 
 
   
kleju45 

SOGI: 1796

MASTER
mistrz patelni :D


Pomógł: 11 razy
Wiek: 39
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 1801
Skąd: Podkarpacie
  Wysłany: Pon Lis 03, 2008 10:25 pm     

na mase jak znalazl, bo na wycinke to raczej odpada ;)
_________________
"Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider
 
 
   
inferno03

SOGI: 43

świerzak


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 43
Skąd: Poznań
  Wysłany: Śro Lis 05, 2008 6:42 pm     

Paella z kurczakiem i owocami morza

Składniki:

500 g małży,
6 udek kurczaka,
3 ząbki czosnku,
2 cebule,
2 czerwone papryki,
4 łyżki oleju,
8 krewetek,
300 g filetów rybnych,
300 g ryżu,
3/4 l bulionu warzywnego, szczypta szafranu,
1 liść laurowy,
1 łyżeczka słodkiej papryki, sól, pieprz,
1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Przepis:

Małże umyć, udka opłukać i osuszyć. Czosnek i cebule oczyścić i pokroić. Papryki umyć, po usunięciu gniazd nasiennych pokroić w kostkę. Udka smażyć 10 minut na 2 łyżkach oleju, wyjąć i odstawić w cieple miejsce. Na tym samym oleju podsmażać malże, aż skorupki się otworzą. Dodać krewetki, cebulę, czosnek i paprykę, całość krótko podsmażyć. Wlać 2 łyżki oleju, włożyć rybę i krótko dusić. Wszystkie składniki wyjąć z patelni. Na tę samą patelnię wsypać ryż, dodać bulion, szafran, liść laurowy, słodką paprykę i dusić na wolnym ogniu 20 minut. Piekarnik rozgrzać do 150°C. Podsmażone wcześniej składniki dodać do ryżu i doprawić do smaku. Patelnię przykryć folią aluminiową, potrawę piec 15 minut. Paellę posypać pietruszką.




Tak mniej więcej wyglada po ugotowaniu :) Zdjecia nie robilem :D
Bardzo polecam to danie sam potrafie to zrobic i jest naprawde bardzo łatwe w przyrzadzeniu, i naprawde jest bardzo pyszne :)
 
 
   
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

theme by chariot.pl
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10