Autor |
Wiadomość |
|
|
|
|
kleju45
SOGI: 1796
MASTER mistrz patelni :D
Pomógł: 11 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 1801 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: Pią Paź 31, 2008 10:38 am Przepisy na kurczaka
|
|
|
Panowie a moze jakies przepisy na kurczaka, bo ja juz niewiem jak mam go jestc od 2 lat dzien w dzien kurczak blee |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kleju45
SOGI: 1796
MASTER mistrz patelni :D
Pomógł: 11 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 1801 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: Pią Paź 31, 2008 10:43 am
|
|
|
moze zaczne pierwszy co mi ostatni wychodzi
500g piersi z kurczaka
2 kostki bulionowe
brokul
kalafior
marchewka
zelatyna 50g
zielona pietruszka
wloszczyzna
goujemy wywar z piersi kurczaka i wloszczyzny dodoajemy kostke bulionowa, odcedzamy wszystko, marchewke i piers kroimi w kostke, jak ktos lubi to reszte wloszczyzny rowniez , pozniej kalafior i brokul kroimy w rozyczki, dodajemy po rowno w pojemniki,
do wywaru dodajemy zelatyne, jak troche ostygnie zalewamy piersi i warzywa, na noc do lodowki i galaretka gotowa
mozna jesc z octem winnym, nawet gladko wchodzi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nrw
SOGI: 2147479409
pitbullshop
Pomógł: 14 razy Dołączył: 16 Lip 2008 Posty: 2571
|
Wysłany: Pią Paź 31, 2008 10:44 am
|
|
|
Nie jem kuraka to przepisow nie mam |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kleju45
SOGI: 1796
MASTER mistrz patelni :D
Pomógł: 11 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 1801 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: Pią Paź 31, 2008 10:48 am
|
|
|
ech, 2 razy dziennie jem kuraka, i 2 razy zamiennie rybe, wolowine albo wieprza |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nrw
SOGI: 2147479409
pitbullshop
Pomógł: 14 razy Dołączył: 16 Lip 2008 Posty: 2571
|
Wysłany: Pią Paź 31, 2008 10:54 am
|
|
|
Wolowina jest najlepsza |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
koksik844
SOGI: 1130
MASTER
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Sie 2008 Posty: 1130 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Pią Paź 31, 2008 10:55 am
|
|
|
znam ten bol hehe
ja jem raz gotowne raz peieczone oraz dodaje rozne sosy z tuby, musztardy... sa tez ciekawe przyprawy w sklepach oraz specjalne sosy do przygotowania na bazie goracej wody...
a tak poza tym to chyba klania sie google i trzeba szukac.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nrw
SOGI: 2147479409
pitbullshop
Pomógł: 14 razy Dołączył: 16 Lip 2008 Posty: 2571
|
Wysłany: Pią Paź 31, 2008 10:58 am
|
|
|
Google juz nie jest taka wyszukiwarka co kiedys
pelna komera |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
666
SOGI: 592725
z piekła rodem
Pomógł: 69 razy Dołączył: 16 Lip 2008 Posty: 8178
|
Wysłany: Pią Paź 31, 2008 12:20 pm
|
|
|
Przepisy fajna sprawa. Ten tez wyglada ok.
Niestety nie jadam kurczaka za czesto. Wolowina RULEZ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tomczer17 [Usunięty]
SOGI: 52
|
Wysłany: Sob Lis 01, 2008 5:43 pm
|
|
|
a jakis przepisik na wołowine jak szamacie. po ile wogóle jest wołowina za kg? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nrw
SOGI: 2147479409
pitbullshop
Pomógł: 14 razy Dołączył: 16 Lip 2008 Posty: 2571
|
Wysłany: Sob Lis 01, 2008 9:34 pm
|
|
|
Ja osobiscie gotuje
co do ceny to zalezy jak sie zakrecisz
standardowo ponad 20 zł |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
triple_ex
SOGI: 765
MASTER Natural Freak
test: PowerXsport
Pomógł: 5 razy Wiek: 36 Dołączył: 19 Lip 2008 Posty: 1759
|
Wysłany: Sob Lis 01, 2008 10:31 pm
|
|
|
u mnie okolo 28zl, jadam tylko kurczaka, zawsze zapominam kupic wolowe;d ale trzeba to zmienic;d |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tomczer17 [Usunięty]
SOGI: 52
|
Wysłany: Nie Lis 02, 2008 9:28 am
|
|
|
ja mam najtaniej dostep do ryb. znajmomy pracuje w jakiejs wędzarni i i moze miec po 8zł za kg fileta z miruny. ale tyle ryby jesc to bym chyba nie dal rady. i tak 2 razy w tyg jak mam rybe to w zupelnosici starcza. na ogół kurczak leci |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kleju45
SOGI: 1796
MASTER mistrz patelni :D
Pomógł: 11 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 1801 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: Nie Lis 02, 2008 10:09 am
|
|
|
omlet z kurczaka
skladniki:
2 jaja 130g
kurczak filet moze byc duszony ok 60-70g
dowolna papryka (ja wzialem mix, troche zoltej, zielonej i czerwonej)
cebula polowka
swieze ziola (bazylia, rukola, rozmaryn, oregano, lubczyk)
bierzemy kurczaka, wbijamy jajka - kroimy drobno papryke, cebule ,
siekamy zioła
wszystko dodajemy do masy jajeczno tunczykowej, doprawiamy sola i pieprzem do samku i dokladnie mieszmay
całosc przelaewamy na rozgrzana patelnie teflonowa i formujemy omlet, smazymy na malym ogniu, gdy omlet bedzie juz dobrze sciety, przewracamy na druga strone i jeszcze chwile smazymy
mniam mniam, palce lizac
białko - ok 35g
tluszcz ok 15 g
weglowodany ok 7-8g ( nie licze warzyw)
Smacznego |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inferno03
SOGI: 43
świerzak
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Paź 2008 Posty: 43 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Nie Lis 02, 2008 5:52 pm
|
|
|
Pozwole sobie dac kilka wlasnych przepisow na bardzo smaczne potrawy.
Wieprzowina słodko-kwaśna
Skladniki:
* 370 g chudej wieprzowiny(mogą być też piersi z kurczaka), pokrojonej w kostkę
* szczypta soli
* 1/2 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
* 2 łyżki wytrawnego sherry
* 1 lekko roztrzepane jajko
* 4 łyżki mąki kukurydzianej
* olej roślinny do smażenia
Sos
* 1/2 marchewki pokrojonej w ukośne plasterki
* 1 mała zielona papryka
* 4 posiekane dymki
* 1 świeże chili, bez pestek, drobno posiekane
* 2 rozgniecione ząbki czosnku
* 1 łyżeczka startego świeżego imbiru
* 3 łyżki soku pomidorowego lub 1 łyżka pasty pomidorowej
* 1 łyżka sosu sojowego
* 3 łyżki miodu
* 1 łyżka mąki kukurydzianej
* 1 mała puszka ananasów w kawałkach, odsączonych, sok zachowany olej roślinny do smażenia.
Sposób przygotowania:
* Przygotować warzywa. Paprykę oczyścić z pestek, przekroić na pól i pokroić w cienkie paseczki.
Mięso włożyć do głębokiego naczynia, posypać solą i pieprzem, skropić sherry, wymieszać i odstawić do zamarynowania na 30 minut.
* Mięso obtoczyć w mące, jajku i ponownie w mące, smażyć na jasnobrązowy kolor na mocno rozgrzanym tłuszczu, w woku lub na patelni o grubym dnie. Odsączyć tłuszcz na papierowym ręczniku i odstawić.
* Podgrzać pozostały olej, dodać dymkę, paprykę, chili, imbir i czosnek, smażyć 2 minuty. Zmieszać dokładnie sok pomidorowy, sos sojowy, miód, sok z ananasów i mąkę. Następnie dodać do smażonych warzyw, mieszając, aż zgęstnieje. Jeśli warzywa są za gęste, można dolać nieco wody.
Następnie dodać mięso i kawałki ananasa, przesmażyć przez chwilę. Podawać na gorąco.
SMACZNEGO życzy Inferno!!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kleju45
SOGI: 1796
MASTER mistrz patelni :D
Pomógł: 11 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 1801 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: Pon Lis 03, 2008 9:02 am
|
|
|
dardzo smaczny posilek , ja uzylem wolowiny <mniam> |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|