Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
kleju45 

SOGI: 1796

MASTER
mistrz patelni :D


Pomógł: 11 razy
Wiek: 39
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 1801
Skąd: Podkarpacie
  Wysłany: Pią Paź 31, 2008 10:38 am   Przepisy na kurczaka  

Panowie a moze jakies przepisy na kurczaka, bo ja juz niewiem jak mam go jestc od 2 lat dzien w dzien kurczak blee
 
 
   
kleju45 

SOGI: 1796

MASTER
mistrz patelni :D


Pomógł: 11 razy
Wiek: 39
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 1801
Skąd: Podkarpacie
  Wysłany: Pią Paź 31, 2008 10:43 am     

moze zaczne pierwszy co mi ostatni wychodzi
500g piersi z kurczaka
2 kostki bulionowe
brokul
kalafior
marchewka
zelatyna 50g
zielona pietruszka
wloszczyzna

goujemy wywar z piersi kurczaka i wloszczyzny dodoajemy kostke bulionowa, odcedzamy wszystko, marchewke i piers kroimi w kostke, jak ktos lubi to reszte wloszczyzny rowniez , pozniej kalafior i brokul kroimy w rozyczki, dodajemy po rowno w pojemniki,
do wywaru dodajemy zelatyne, jak troche ostygnie zalewamy piersi i warzywa, na noc do lodowki i galaretka gotowa :)
mozna jesc z octem winnym, nawet gladko wchodzi
 
 
   
nrw

SOGI: 2147479409

pitbullshop

Pomógł: 14 razy
Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 2571
  Wysłany: Pią Paź 31, 2008 10:44 am     

Nie jem kuraka to przepisow nie mam :lol:
 
 
   
kleju45 

SOGI: 1796

MASTER
mistrz patelni :D


Pomógł: 11 razy
Wiek: 39
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 1801
Skąd: Podkarpacie
  Wysłany: Pią Paź 31, 2008 10:48 am     

ech, 2 razy dziennie jem kuraka, i 2 razy zamiennie rybe, wolowine albo wieprza
 
 
   
nrw

SOGI: 2147479409

pitbullshop

Pomógł: 14 razy
Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 2571
  Wysłany: Pią Paź 31, 2008 10:54 am     

Wolowina jest najlepsza
 
 
   
koksik844

SOGI: 1130

MASTER


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Sie 2008
Posty: 1130
Skąd: Poznań
  Wysłany: Pią Paź 31, 2008 10:55 am     

znam ten bol hehe
ja jem raz gotowne raz peieczone oraz dodaje rozne sosy z tuby, musztardy... sa tez ciekawe przyprawy w sklepach oraz specjalne sosy do przygotowania na bazie goracej wody...
a tak poza tym to chyba klania sie google i trzeba szukac..
 
 
   
nrw

SOGI: 2147479409

pitbullshop

Pomógł: 14 razy
Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 2571
  Wysłany: Pią Paź 31, 2008 10:58 am     

Google juz nie jest taka wyszukiwarka co kiedys
pelna komera
 
 
   
666

SOGI: 592725

z piekła rodem

Pomógł: 69 razy
Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 8178
  Wysłany: Pią Paź 31, 2008 12:20 pm     

Przepisy fajna sprawa. Ten tez wyglada ok.
Niestety nie jadam kurczaka za czesto. Wolowina RULEZ :-)
 
 
   
tomczer17
[Usunięty]

SOGI: 52


  Wysłany: Sob Lis 01, 2008 5:43 pm     

a jakis przepisik na wołowine jak szamacie. po ile wogóle jest wołowina za kg?
 
 
   
nrw

SOGI: 2147479409

pitbullshop

Pomógł: 14 razy
Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 2571
  Wysłany: Sob Lis 01, 2008 9:34 pm     

Ja osobiscie gotuje

co do ceny to zalezy jak sie zakrecisz :wink:

standardowo ponad 20 zł
 
 
   
triple_ex 

SOGI: 765

MASTER
Natural Freak


test: PowerXsport
Pomógł: 5 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lip 2008
Posty: 1759
  Wysłany: Sob Lis 01, 2008 10:31 pm     

u mnie okolo 28zl, jadam tylko kurczaka, zawsze zapominam kupic wolowe;d ale trzeba to zmienic;d
 
 
   
tomczer17
[Usunięty]

SOGI: 52


  Wysłany: Nie Lis 02, 2008 9:28 am     

ja mam najtaniej dostep do ryb. znajmomy pracuje w jakiejs wędzarni i i moze miec po 8zł za kg fileta z miruny. ale tyle ryby jesc to bym chyba nie dal rady. i tak 2 razy w tyg jak mam rybe to w zupelnosici starcza. na ogół kurczak leci
 
 
   
kleju45 

SOGI: 1796

MASTER
mistrz patelni :D


Pomógł: 11 razy
Wiek: 39
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 1801
Skąd: Podkarpacie
  Wysłany: Nie Lis 02, 2008 10:09 am     

omlet z kurczaka

skladniki:
2 jaja 130g
kurczak filet moze byc duszony ok 60-70g
dowolna papryka (ja wzialem mix, troche zoltej, zielonej i czerwonej)
cebula polowka
swieze ziola (bazylia, rukola, rozmaryn, oregano, lubczyk)

bierzemy kurczaka, wbijamy jajka - kroimy drobno papryke, cebule ,
siekamy zioła
wszystko dodajemy do masy jajeczno tunczykowej, doprawiamy sola i pieprzem do samku i dokladnie mieszmay
całosc przelaewamy na rozgrzana patelnie teflonowa i formujemy omlet, smazymy na malym ogniu, gdy omlet bedzie juz dobrze sciety, przewracamy na druga strone i jeszcze chwile smazymy
mniam mniam, palce lizac :))
białko - ok 35g
tluszcz ok 15 g
weglowodany ok 7-8g ( nie licze warzyw)

Smacznego
 
 
   
inferno03

SOGI: 43

świerzak


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 43
Skąd: Poznań
  Wysłany: Nie Lis 02, 2008 5:52 pm     

Pozwole sobie dac kilka wlasnych przepisow na bardzo smaczne potrawy.
Wieprzowina słodko-kwaśna

Skladniki:

* 370 g chudej wieprzowiny(mogą być też piersi z kurczaka), pokrojonej w kostkę
* szczypta soli
* 1/2 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
* 2 łyżki wytrawnego sherry
* 1 lekko roztrzepane jajko
* 4 łyżki mąki kukurydzianej
* olej roślinny do smażenia

Sos

* 1/2 marchewki pokrojonej w ukośne plasterki
* 1 mała zielona papryka
* 4 posiekane dymki
* 1 świeże chili, bez pestek, drobno posiekane
* 2 rozgniecione ząbki czosnku
* 1 łyżeczka startego świeżego imbiru
* 3 łyżki soku pomidorowego lub 1 łyżka pasty pomidorowej
* 1 łyżka sosu sojowego
* 3 łyżki miodu
* 1 łyżka mąki kukurydzianej
* 1 mała puszka ananasów w kawałkach, odsączonych, sok zachowany olej roślinny do smażenia.

Sposób przygotowania:

* Przygotować warzywa. Paprykę oczyścić z pestek, przekroić na pól i pokroić w cienkie paseczki.

Mięso włożyć do głębokiego naczynia, posypać solą i pieprzem, skropić sherry, wymieszać i odstawić do zamarynowania na 30 minut.


* Mięso obtoczyć w mące, jajku i ponownie w mące, smażyć na jasnobrązowy kolor na mocno rozgrzanym tłuszczu, w woku lub na patelni o grubym dnie. Odsączyć tłuszcz na papierowym ręczniku i odstawić.



* Podgrzać pozostały olej, dodać dymkę, paprykę, chili, imbir i czosnek, smażyć 2 minuty. Zmieszać dokładnie sok pomidorowy, sos sojowy, miód, sok z ananasów i mąkę. Następnie dodać do smażonych warzyw, mieszając, aż zgęstnieje. Jeśli warzywa są za gęste, można dolać nieco wody.


Następnie dodać mięso i kawałki ananasa, przesmażyć przez chwilę. Podawać na gorąco.




SMACZNEGO życzy Inferno!!!
 
 
   
kleju45 

SOGI: 1796

MASTER
mistrz patelni :D


Pomógł: 11 razy
Wiek: 39
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 1801
Skąd: Podkarpacie
  Wysłany: Pon Lis 03, 2008 9:02 am     

dardzo smaczny posilek , ja uzylem wolowiny <mniam>
 
 
   
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

theme by chariot.pl
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10