Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Alchemy

SOGI: 773

zawodowiec

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 06 Mar 2010
Posty: 469
  Wysłany: Nie Sty 25, 2015 4:48 pm   Przepisy na posilki wzbogacone o odzywke proteinowa  

Ktos probowal robic cokolwiek w tym kierunku? Ja troche pokombinowalem z bialkiem bbn i nalesniki wychodza mega prosto, nie ma po tym srania, po prostu wchodzi.

Nalesnik wychodzi z kazda LEKKA/MIEKKA maka. Maki jak durum semolina np. w polaczeniu z protein powder daja twardy kapec, gwozdzie mozna nim wbijac, ale do jedzenia sie nie do konca nadaje. Ja uzywam maki pelnoziarnistej/albo zytniej i wychodzi elegancki, miekki i wilgony placek. Wszystko co trzeba zrobic to:

- 100g maki pelnoziarnistej (albo 40 pelnoziarnistej/zytniej i reszta z bialego ryzu)
- 50-100g odzywki
- letnia woda

Najpierw trzepaczka dobrze polaczyc obydwa proszki delikatnie, usunac bryly ewentualne, potem stopniowo dolewajac wody (jednoczesnie mieszajac), az do uzyskania jednolitej, gestej, nalesnikowej masy. Na rozgrzana patelnie szprajnac PAM czy inny olej w spreju i wlac. Lapie od razu, nie przykleja sie, doslownie chwile z jednej i drugiej strony.

Druga wersje jaka robie to juz dowolna maka z woda, jak wyzej, ale odzywke ucieram w osobnym naczyniu powoli dodajac cieplej wody, az do otrzymania gestej kremowej masy. Nalesnik przysypuje owocami i zalewam takim proteinowym sosem. Jak dla mnie rewelacja.

Mam kilka pomyslow na cos ciekawszego jak pudding, etc. Ale jeszcze nie ogarnalem proporcji, wiec nie podziele sie na razie.

CAM00311.jpg
Plik ściągnięto 63 raz(y) 243,17 KB

 
 
       
Alchemy

SOGI: 773

zawodowiec

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 06 Mar 2010
Posty: 469
  Wysłany: Nie Sty 25, 2015 4:49 pm     

Cos innego

CAM00324.jpg
Plik ściągnięto 61 raz(y) 179,75 KB

 
 
       
Alchemy

SOGI: 773

zawodowiec

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 06 Mar 2010
Posty: 469
  Wysłany: Nie Sty 25, 2015 4:49 pm     

Cos innego

CAM00327.jpg
Plik ściągnięto 51 raz(y) 241,54 KB

 
 
       
Alchemy

SOGI: 773

zawodowiec

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 06 Mar 2010
Posty: 469
  Wysłany: Nie Sty 25, 2015 4:50 pm     

cos jeszcze

CAM00337.jpg
Plik ściągnięto 55 raz(y) 232,03 KB

 
 
       
Alchemy

SOGI: 773

zawodowiec

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 06 Mar 2010
Posty: 469
  Wysłany: Nie Sty 25, 2015 4:51 pm     

i jeszcze

CAM00338.jpg
Plik ściągnięto 62 raz(y) 157,47 KB

 
 
       
kornik7 

SOGI: 2378

świerzak

Dołączył: 20 Cze 2010
Posty: 61
  Wysłany: Nie Sty 25, 2015 10:48 pm     

http://m.youtube.com/watch?v=IffXfUpMZ9c

Polecam
 
 
       
666

SOGI: 600743

z piekła rodem

Pomógł: 64 razy
Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 7923
  Wysłany: Pon Sty 26, 2015 11:52 pm     

Alchemy dobry art !! , mniam , mniam , a ze jestem na BMF masz 1000 sogow :-D :-D :-D :-D

co do oatswo , to nie cierpie platkow , bleeee
_________________
Power X Sport Team
 
 
       
kornik7 

SOGI: 2378

świerzak

Dołączył: 20 Cze 2010
Posty: 61
  Wysłany: Wto Sty 27, 2015 3:29 pm     

Co nie zmienia faktu ze 'Holy Crap' mogloby trafic do Pitbulla
:razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz:
 
 
       
666

SOGI: 600743

z piekła rodem

Pomógł: 64 razy
Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 7923
  Wysłany: Sro Sty 28, 2015 1:30 pm     

a to juz nie do mnie z petycjami :grin:
_________________
Power X Sport Team
 
 
       
ryba

SOGI: 613

MASTER

Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 1519
  Wysłany: Sro Sty 28, 2015 8:52 pm     

Ja bialko dodaje do budyniu. deser jak sie patrzy
_________________
http://www.youtube.com/watch?v=e9ake0ZxbiE
 
 
       
SpAiro_

SOGI: -8664

MASTER
OF HARDCORE


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 01 Gru 2008
Posty: 2891
Skąd: Obecnie IRL
  Wysłany: Czw Sty 29, 2015 12:52 pm     

ryba napisał/a:
Ja bialko dodaje do budyniu. deser jak sie patrzy


W jakich proporcjach ?
 
 
       
666

SOGI: 600743

z piekła rodem

Pomógł: 64 razy
Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 7923
  Wysłany: Czw Sty 29, 2015 10:32 pm     

Budyn dobra sprawa hmmm i z proteina ... nie wpdalem na to :idea:

tylko patrzcie na sklad budyni :grin: skrobia modyfikowana - GMO :wink: , duza czesc ten syf ma .
_________________
Power X Sport Team
 
 
       
Alchemy

SOGI: 773

zawodowiec

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 06 Mar 2010
Posty: 469
  Wysłany: Pią Sty 30, 2015 1:20 am     

666 napisał/a:
Budyn dobra sprawa hmmm i z proteina ... nie wpdalem na to :idea:

tylko patrzcie na sklad budyni :grin: skrobia modyfikowana - GMO :wink: , duza czesc ten syf ma .



Wlasnie dlatego ja pracuje nad puddingiem/budyniem. Jako bomba z dobrych wegli i protein na ksztalt tradycyjnego budyniu. A nie miska wypelniona w polowie gownem, a w polowie super bialkiem.
 
 
       
ryba

SOGI: 613

MASTER

Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 1519
  Wysłany: Pią Sty 30, 2015 7:38 am     

Ja daje 25g bialka na tradycyjna porcje politrowego budyniu. czasami w mleku najpierw gotuje platki gorskie i potem dodaje budyn z proteina wychodzi przepyszna masa ktora mozna wrecz kroic
_________________
http://www.youtube.com/watch?v=e9ake0ZxbiE
 
 
       
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

theme by chariot.pl
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12